Črna kronika

Priložnost dela tatu!

Celje, 09. 07. 2009 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odprto okno, prislonjena lestev, vrtnarsko orodje … v vsem naštetem nepridiprav vidi priložnost za vlom, ko vi brezkrbno uživate na zasluženem dopustu.

Vlomilci izkoristijo vsako priložnost.
Vlomilci izkoristijo vsako priložnost. FOTO:

Policisti opozarjajo: zaščitite se pred vlomilci, ko odhajate na dopust, saj tudi s svojimi dejanji lahko preprečite, da bi nepridipravi vlomili prav v vašo hišo. Število vlomov v stanovanja in hiše se v času dopustov iz leta v leto povečuje, ugotavljajo na policiji, prav tako pa so vlomilci vedno bolj predrzni in nasilni.

Vlomilci ponavadi izberejo tisto stanovanje, kjer bodo v notranjost najlažje prišli in kjer jih bodo najtežje odkrili. Še posebej 'vabljiva' so odprta vrata ali okna, pa lestve ali druga orodja, s katerimi si nepridipravi lahko pomagajo, ter zapuščene žive meje ali visoke ograje, za katerimi se lahko skrijejo. Prav odprto okno je bilo krivo za vlom v zidanico včeraj ponoči. Vlomilci so sicer na silo odprli zaprto polkno, a ker je bilo okno odprto, so nato brez težav ukradli kosilnico in pobegnili nezanano kam.

Tudi avtomobil je lahko tarča nepridipravov.
Tudi avtomobil je lahko tarča nepridipravov. FOTO: Reuters

Zato pred daljšim odhodom od doma zaklenite vsa vrata in zaprite okna, vklopite alarmno napravo, če jo imate, ključev pa ne puščajte v nabiralnikih, pod predpražniki, lončki za rože. Doma ne imejte dragocenosti in denarja, ampak vsaj za čas dopusta raje najemite sef, predvsem pa dragocenih predmetov ne puščajte tam, kjer jih lahko vsi vidijo. Pametno je tudi, da na telefonski tajnici ali celo na vhodnih vratih ne pustite obvestila, da vas ni doma, saj s tem naravnost vabite nepridiprave v svoj dom. Poskrbite, da bo vedno videti, kot da je nekdo doma – vgradite časovna stikala za samodejno prižiganje luči ali pa prosite prijatelje, naj vam redno praznijo poštni nabiralnik, dvigujejo rolete …

Ne pozabite pa niti na svojega jeklenega konjička, če bo ostal doma, še opozarja policija. Zaklenite ga, na varno pa pospravite dokumente in ključe.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

master123
09. 07. 2009 21.55
Doma je treba imeti 10 izurjenih rotvajlerjev in ga ni lopova ki bi kaj odnesel
markec-skace
09. 07. 2009 21.29
preverjena metoda da odprtga avta nebedn ne pipa pa lahk stoji cev dan.
Freemason
09. 07. 2009 16.29
2 dobermana najams pa je:)
frako
09. 07. 2009 13.52
če bo ulomilc hotu notr prit bo not pršu, edino kar pomaga je zavarovanje in alarm pa še to ne zmeri