Črna kronika

Priprli še osem slovenskih osumljencev mednarodne kriminalne združbe

Ljubljana, 05. 07. 2015 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko sta bila dva osumljenca zaslišana že v petek, so zdaj zaslišali še preostalih osem osumljencev, ki so bili v petkovi mednarodni kriminalistični akciji privedeni pred preiskovalnega sodnika. Vsem so odredili pripor, osumljeni so proizvodnje in prometa z drogami, dva med njimi pa tudi ponarejanja denarja.

Preiskovalci so obiskali tudi Dragana Tošića.
Preiskovalci so obiskali tudi Dragana Tošića. FOTO: POP TV

Danes se je končalo zaslišanje preostalih osmih osumljencev, ki so bili v petek v sklopu akcije, povezane s trgovino z drogami, privedeni pred preiskovalnega sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča. Vsem osumljencem je bil odrejen pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, so sporočili z okrožnega sodišča.

Pri dveh osumljencih je bil upoštevan tudi razlog begosumnosti.

V petek so kriminalisti pred preiskovalnega sodnika privedli 10 osumljencev. Osebe so bile osumljene kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Trije posamezniki so bili pred sodnika privedeni tudi zaradi kaznivega dejanja hudodelskega združevanja, dva pa še zaradi kaznivega dejanja ponarejanja denarja.

Medtem ko sta bila dva osumljenca zaslišana že prej (oba je doletel pripor zaradi ponovitvene nevarnosti), se je zaslišanje ostalih osmih končalo danes.

Akcijo proti trgovini z drogami so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) skupaj z ljubljanskimi kriminalisti izvedli v četrtek. NPU je opravil 15 hišnih preiskav in pridržal pet ljudi. Poleg tega je zasegel tudi več elektronskih naprav, mobilnih telefonov, sim-kartic, nekaj kosov strelnega orožja in gotovino.

Ljubljanski kriminalisti pa so izvedli devet hišnih preiskav, pridržali pet ljudi ter zasegli dokumentacijo o opravljanju kaznivih dejanj, gotovino, prepovedane droge, več mobilnih telefonov in orožje.

Za nekaj ur je bil pridržan tudi Dragan Tošić, poleg tega je bila pri njem opravljena hišna preiskava. Zoper Tošića naj bi se predvidoma še letos začelo ponovljeno sojenje v zadevi Balkanski bojevnik.

Po besedah okrožnega sodišča bodo nove informacije na voljo, ko bo odločeno o vseh pritožbah zoper sklepe o priporu in ko bodo odločbe vročene osumljencem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorka57
05. 07. 2015 21.30
+10
....veliki pomp,koliko so jih pohapsali,pojutrišnem bodo vsi na svobodi,davkoplačevalci bomo in že plačujemo sodniške zablode nesposobnih razsodnikov ....
ficfiric 1
06. 07. 2015 07.26
+3
Tako....pol pa se jokajo in pametujejo kot v primeru tistga policaja ko ga je en nagaziv z avtom...nevem zakaj nerazumno in blabla mascevanje....to vse sodi v to njihovo igro...kaj mislejo da bo folk vedno sam gledal in kimal z glavo...v realnem zivljenju je tako...problem je sam ta ker v slo se to skor ne dogaja...in vsi zivijo v neki pravljici...pol so pa vsi sokirani...tud za vas nicvredni drzavljani imajo vcasih dost vsega...sam v slo policaji in politiki mislijo da so nedotakljivi ker ste do zdaj vsi zivel kot roboti....casi se pa spreminjajo...
provokatorr
06. 07. 2015 20.45
-1
ti bedak bi verjetno možakarju dovolil, da pretepa svojo družino in mu ne bi dal prepovedi približevanja.
MUNGATUMBA
08. 07. 2015 15.19
@provokotrrrrr: prepoved se DAJE na podlagi ZAHTEVE prijavitelja.. pa sem STROGO za to, da se jo DA.. !!- @motor.. to NISO zablode- to so dejstva- kaj bi pa ti naredu, ko dobiš ponudbo: kovček ali ror.. - novinar, v navezi "strica" , pri zadevi anabolikov, je samo namignil, in je naredil samomor- BAJE s 3 kuglami.. ??
Jožajoža
05. 07. 2015 21.16
+5
na štajerskem eden glavnih še vedno zalaga svoje kombajne z nafto. nič mu ne morejo.
MUNGATUMBA
08. 07. 2015 15.12
Pa daj namigni, precej več, kot samo iniciale... !!
ho?emVšolo
05. 07. 2015 20.27
+7
samo da je kralj na prostosti ....
poslanka sexs
05. 07. 2015 19.56
-7
dajte jim sluzbe pa bodo posteno ziveli
poslanka sexs
05. 07. 2015 22.58
+5
KDO ZALAGA MLADINO Z MAMILAMI POLICAJI IN OVADUHI KATERI SODELUJEJO S POLICIJO
provokatorr
06. 07. 2015 08.12
-1
kdo pa tebi daje gobice, da take klatiš na forumu?
jebemtiš
06. 07. 2015 12.01
+1
žal resnično sam da še ni dojela zakaj ampak to še pride z leti