Črna kronika

Prodajali oblačila od vrat do vrat, v resnici pa kradli denar

Ljubljana/Jesenice, 20. 01. 2017 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija znova opozarja državljanke in državljane, naj nikar v svoje domove ne spuščajo neznancev. Tokrat je takšen obisk neznanke drago stal Jeseničanko in Ljubljančanko, saj sta jima tatici ukradli vsaki po 50 evrov.

Znova opozarjamo državljanke in državljane, naj nikar v svoje domove ne spuščajo neznancev. Tokrat je takšen obisk neznanke drago stal Jeseničanko in Ljubljančanko.

Tatici sta oškodovankama ukradli bankovec za 50 evrov.
Tatici sta oškodovankama ukradli bankovec za 50 evrov. FOTO: Thinkstock

V četrtek okoli 11.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini denarja iz stanovanja. Policija je ugotovila, da je neznana ženska, "stara med 45 in 50 let, visoka približno 150 cm, oblečena v krajši plašč, na glavi je imela kapo vijolične barve, šal, sprednja dva zoba ima neurejena", dan prej v dopoldanskem času prišla do oškodovanke na dom in ji ponujala oblačila, ki jih je prodajala. Neznanko je oškodovanka spustila v hišo, med pogovorom pa je oškodovanka za hip odšla v drugo sobo, kar je storilka izkoristila in ji iz torbice ukradla bankovec za 50 evrov. Da ji je ženska ukradla denar, je ugotovila šele naslednji dan.

Neznana ženska pa je včeraj dopoldan v stanovanjskem bloku na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah pozvonila starejši domačinki in ji po vstopu v stanovanje začela ponujati oziroma prodajati različne manjše stvari. Ko je stanovalka njeno ponudbo zavrnila in jo odslovila, jo je neznanka prosila še za kozarec vode, ki ji ga je ženska dala. Žal pa takrat ni bila dovolj pozorna na njena ravnanja v stanovanju, saj ji je vmes s police vzela denar. Storilka je stara okoli 50 let, visoka je približno 160cm, ima temnejšo polt in kratko pristrižene temnorjave lase. Oblečena je bila v daljšo sivo bundo in črne škornje.

Policija občanom svetuje, da so izredno previdni pri obiskih neznancev na domu. V kolikor nimajo namena ničesar kupiti, naj takšnih oseb sploh ne spuščajo v svoje domove. V kolikor pa kljub temu to storijo, pa naj jih imajo ves čas obiska pod nadzorom.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

križnagorc
23. 01. 2017 13.53
+1
Naivni ljudje so ena rasa ki ne bo nikoli izumrla!
Draža
23. 01. 2017 08.57
+1
Ena takšna je pozvonila lani na naša vrata,ko sem odprl sem videl svojo bivšo sodelavko.Nevenka iz Trbovelj,cela potetovirana,po opisu je to samo ona.Tisti mesec je operirala po našem naselju,češ da se je na novo priselila in rabi 20 evrov za taxi,prevara na kvadrat.
misterbin
20. 01. 2017 12.44
-7
Ni res moja babica vedno kaj kupi od njih in so zelo zelo pošteni .Babica jim vedno da po 20 € nagrade . Končno pa nikogar ne briga kdo koga pušča v stanovanje .Država nam več pokrade kot tile prodajalci cunj in je vse OK .
METKA102
20. 01. 2017 12.40
+6
Le zakaj spuščajo tujce v stanovanje?In kje držijo denar? Menda imajo te starejše ženske koga domačega, da bi jim povedal, da tako ne gre. Tudi jaz imam izkušnjo, ko sta dve skoraj že prodali en aparat za masažo za 1200 € starejši sosedi. Pogodbo je že imela na mizi za podpisat, ker ni imela dovolj gotovine. Dali bi ji tudi na obroke. Tja sem prišla slučajno in sem ju nagnala, ko sem videla, kaj se dogaja. Imela sem še srečo, da se nista fizično spravili name. Soseda s 350 € penzije se mi še danes zahvaljuje.
emilzapata
20. 01. 2017 11.24
+2
so mi nekoč dopovedovali nemški sodelavci, da ni vžno kaj počenjaš v življenju, pomembno je koliko ti ostane v žepu. Torej deklet zaenkrat še poslujeta pozitivno.
NiVseRes
20. 01. 2017 11.06
+2