Črna kronika

Prodajalka zapuščala trgovino, ko jo je presenetil oborožen ropar. Policija prosi za pomoč

Nova Gorica, 18. 01. 2016 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Novi Gorici se je v soboto zvečer zgodil oborožen rop. Ropar je pristopil do prodajalke, ki je po zaključku službe zapuščala prodajalno, od nje zahteval gotovino in ji grozil z orožjem. Moški je z manjšo količino gotovine pobegnil, policija pa prosi vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, da se čim prej javijo.

Policija je bila v soboto zgodaj zvečer obveščena o oboroženem ropu ene od trgovin na Erjavčevi ulici v Novi Gorici. Neznani storilec je okoli 20. ure od uslužbenke, ki je po zaključku službe zapuščala prodajalno, zahteval gotovino in ji grozil z orožjem. Neznani storilec je z ukradeno manjšo količino gotovine s kraja pobegnil neznano kam, k sreči pa v oboroženem ropu nobena od uslužbenk ni bila telesno poškodovana.

Policija išče storilca oboroženega ropa v Novi Gorici.
Policija išče storilca oboroženega ropa v Novi Gorici. FOTO: Thinkstock

Novogoriški policisti in kriminalisti so takoj po prejetem obvestilu začeli izvajati vse aktivnosti, tako na kraju kaznivega dejanja kot tudi v širši okolici, da bi vendarle izsledili storilca navedenega kaznivega dejanja. Policisti okoliščine navedenega kaznivega dejanja ropa še vedno intenzivno preiskujejo, obvestili pa so tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Javite se policiji, če imate informacije o ropu

Policija posreduje opis neznanega storilca, ki je visok približno 180 cm, srednje postave, na glavi je imel temnejšo kapo in oblečen v temnejša oblačila. Vse priče ropa oziroma vse, ki bi glede ropa prodajalne imeli kakršnekoli koristne informacije o dogajanju v omenjeni trgovini, policija prosi, da jih sporočijo policiji na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oz. pokličejo policiste PP Nova Gorica na telefon (05) 303 44 00, jim pišejo na elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si ali obiščejo najbližjo policijsko postajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nesre?ko
18. 01. 2016 13.55
Saj so imeli denar zavarovan??
pppp8888
18. 01. 2016 13.01
+4
sigurno je eden redkih moških s 180 centimetri in srednja postava ta krog še zoža, temnejša oblačila pa razpolovijo še ta krog, ja sigurno je bil nekdo, ki je lačen denarja!
Mojster123
18. 01. 2016 12.05
+8
dober opis, po kapi bi ga lahko dobili...