Policija zadovoljna, večjih kršitev ni bilo

Policija je zadovoljna, da so vseslovenski protesti minili brez večjih kršitev. V Ljubljani so pridržali štiri osebe, od tega tri mladoletne. Poškodovanih ni bilo. Tudi po drugih krajih v Sloveniji so protesti minili mirno. V Mariboru so zasegli plinsko pištolo.

Protesti v Ljubljani - 7

Policija je zadovoljna, da so vseslovenski protesti minili brez večjih kršitev. (Foto: Miro Majcen)

V Ljubljani, kjer se je zbralo okoli 5000 ljudi, so policisti zaradi kršitev pridržali štiri osebe, od tega tri mladoletne. Večjih izgredov danes ni bilo nikjer, počilo je le nekaj petard, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Protestniki so v Ljubljani občasno ovirali promet na nekaterih ulicah, so še zapisali in dodali, da je bilo nekaj policistov deležnih balonov z barvami. Policisti so prav tako prijeli protestnika, ki je zaradi fotografiranja napadel novinarko. Poškodovanih ni bilo.

Tudi mariborski shod minil mirno

Tudi v Mariboru, kjer se je danes zbralo nekaj sto ljudi, je shod minil v znamenju glasbe, vzklikanja in mirnega izražanja mnenj. Policisti so osebi, ki je na shodu uporabila plinsko pištolo, to zasegli.

V Slovenski Bistrici, na Ptuju, Murski Soboti, Postojni, Lendavi in Kopru, kjer se je zbralo le nekaj deset protestnikov, pa so se ti po kratkem času končali, so še sporočili z GPU.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
hotchilipoper 22.12.2012 10:06:20
Policija zadovoljna

Me zanima kdo se bo za njih potegnil,ko bodo zahtevali večje plače
dusan61 22.12.2012 10:31:04
januarja ko bojo štrajkali pa fsi na ulico proti njim
Več komentarjev