Razkrili kriminalno združbo, ki je preprodajala kokain pri nas in v Italiji

Slovenski kriminalisti so skupaj z italijanskimi kolegi razkrili kriminalno združbo, ki je preprodajala kokain pri nas in v Italiji. Ugotovili so, da je 62-letnik kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta drogo prodajala naprej. Poleg tega je 62-letnik prepovedano drogo prodajal italijanskim državljanom. Pet oseb so kazensko ovadili.

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi in kriminalisti Uprave kriminalistične policije GPU razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije. V dlje časa trajajoči preiskavi so ugotovili, da je 62-letni slovenski državljan doma iz okolice Nove Gorice italijanskim državljanom prodajal prepovedano drogo kokain in konopljo. Na podlagi teh ugotovitev in na podlagi na novo pridobljenih podatkov ter zbranih obvestilih, ki so sume o izvrševanju tovrstnih kaznivih dejanj utemeljevali, je bilo obveščeno okrožno državno tožilstvo in posredno pravosodni organi. Ob aktivnem usmerjanju državnega tožilstva so kriminalisti pričeli z intenzivnim pridobivanjem dokazov o kaznivih dejanjih.

Zasežena droga

Vseh pet oseb je osumljenih storitve 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. (Foto: PU Nova Gorica)

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, so glede kriminalne povezave tudi z ostalimi vpletenimi minulo sredo v popoldanskih urah odvzeli prostost petim osebam. Naslednjega dne so kriminalisti skupaj s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici privedli štiri osumljence, in sicer 62-letnika iz okolice Nove Gorice, 33-letnika iz Nove Gorice, 30-letnika iz Nove Gorice in 35-letnika iz okolice Nove Gorice. Poleg njih so kazensko ovadili še 33-letnika iz okolice Nove Gorice.

Vseh pet oseb je osumljenih storitve 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper tri osumljene odredil pripor. Osumljeni so člani dobro organizirane kriminalne združbe, ki je prodajala prepovedano drogo kokain na območju Nove Gorice in Italije. S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je kupce na območju Nove Gorice s prepovedano drogo zalagal 62-letnik. Ta je kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta drogo prodajala naprej. Poleg tega je 62-letnik prepovedano drogo prodajal italijanskim državljanom, ki so prepovedano drogo prodajali naprej na območju Italije.

Zasežena droga

Zasežen kokain je bil zelo dobre kakovosti. (Foto: PU Nova Gorica)

62-letniku je prepovedano drogo priskrbel 33-letnik. Slednjemu pa je prepovedano drogo dobavljal 30-letnik iz Nove Gorice.

V zaključni policijski akciji, ki je potekala na območju PU Nova Gorica in območju Italije je sodelovalo več kot 70 kriminalistov, policistov, policistov specialne enote policije, več policistov s psi za iskanje prepovedane droge in italijanski orožniki.

V okviru preiskave so kriminalisti ugotovili, da so člani združbe prodali večjo količino prepovedane droge kokain. V okviru tega je bil zasežen slab kilogram kokaina, manjše količine konoplje in hašiša, zasegli pa so tudi pripomočke za prodajo prepovedane droge, finančna sredstva pridobljena s prodajo prepovedane droge in druge predmete, pomembne za kazenski postopek.

Zasežen kokain je zelo dobre kakovosti, zato kriminalisti predvidevajo, da bi z redčenjem dosegli trikratni volumen in s tem tudi potrojili nelegalni zaslužek a prodajo na ulici.

Kriminalisti in policisti so opravili 16 hišnih preiskav prostorov in osebnih avtomobilov ter pet osebnih preiskav. Italijanski orožniki so na območju Furlanije-Julijske krajine opravili hišne preiskave. Pri hišnih in osebnih preiskavah so poleg prepovedane droge zasegli gotovino, več telefonov, računalnike in druge predmete za katere se sumi, da so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 22
 
Principat 12.09.2017 13:54:50
pri vseh takih združbah obstaja rezerva ali pa akter ki takoj vskoči za nadaljno oskrbo klientov ,, tako da
Več komentarjev