Črna kronika

Romeo Bajde zanikal, da bi partnerico ubil zaradi ljubosumja, po njegovi oceni je bila nesramna in problematična

Ljubljana, 05. 12. 2016 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Romeo Bajde, ki mu tožilstvo očita umor partnerice, je na sodišču zanikal, da jo je ubil zaradi ljubosumja. Po njegovi oceni je bila partnerica nesramna in problematična, veliko je pila. Sodišče je zaslišalo zdravstvenega tehnika, ki je povedal, da je Bajde partnerko že umorjeno pripeljal v zdravstveni dom.

Velenjčan Romeo Bajde je na celjskem okrožnem sodišču podal zagovor zaradi umora svoje partnerice decembra lani v Velenju. Zanikal je navedbe iz obtožnice, da jo je ubil iz ljubosumja. Dejal je tudi, da je ne bi smel ubiti in da mu je tik pred smrtjo povedala, da ga ima rada.

Kot je še dejal Bajde, je njegova partnerica imela novega partnerja in se je s tem sprijaznil. Po njegovi oceni je bila nesramna in problematična, veliko je pila. Poudaril je še, da je na mesec za mobilni telefon zapravila od 280 do 300 evrov.

Romeo Bajde je zanikal, da bi partnerico ubil iz ljubosumja.
Romeo Bajde je zanikal, da bi partnerico ubil iz ljubosumja. FOTO: S. L.

Ker je Bajdetov zagovornik Tomaž Bromše zahteval izločitev javnosti z glavne obravnave zaradi varstva osebnega in družinskega življenja obtoženega, je sodni senat sklenil, da bo o tem odločal sproti.

Sodišče danes ni zaslišalo mame umorjene in zdravnika iz velenjskega zdravstvenega doma, ki je ugotovil njeno smrt, saj je Bajde moral iti na terapijo, po kateri pa ne more nadaljevati s spremljanjem obravnave.

Je pa sodišče zaslišalo zdravstvenega tehnika iz velenjskega zdravstvenega doma, ki je povedal, da je Bajde svojo partnerko že umorjeno pripeljal v zdravstveni dom. Sojenje se bo nadaljevalo v sredo.

Bajde v preteklosti že obsojen zaradi nasilništva

Obtoženi Bajde, ki je od dogodka decembra lani v priporu v Celju in je v preteklosti že bil obsojen zaradi nasilništva, lahko glede na ugotovitve izvedenca obravnavam na sodišču aktivno sledi največ dve uri, pretežno sede. Sodnik Zoran Lenovšek je zato danes že naredil dva odmora.

Bajde naj bi partnerico med prepirom ubil decembra lani v Velenju. S truplom v vozilu naj bi se nato odpeljal do dežurne ambulantne velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje. Kakšen je bil predlog tožilstva v primeru, da bi Bajde priznal krivdo, ni znano, ker v pogajanjih, ki so tajna, do sporazuma med tožilstvom in obtoženim ni prišlo.

Bajdetu glede na obtožnico grozi zaporna kazen od 15 do 30 let. 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1