Črna kronika

Ropar Deželne banke v Gornjem Gradu ostaja v priporu

Celje, 20. 10. 2014 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

32-letni srbski državljan, ki je osumljen ropa Deželne banke v Gornjem Gradu, bo ostal v priporu, je odločil sodnik. Ropar je s kapuco na glavi in orožjem v roki zagrozil uslužbenki, nato odhitel s 5000 evri v rokah. Zbežal je z avtomobilom Kranjčana, ki je sodeloval v septembrskem ropu.

Celjski kriminalisti so v petek s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku celjskega okrožnega sodišča privedli 32-letnega moškega, ki je osumljen ropa Deželne banke v Gornjem Gradu. Za srbskega državljana s prijavljenim bivanjem na območju Kranja je sodnik odredil pripor, so sporočili s celjske policijske uprave.

32-letnik je osumljen, da je v sredo okoli 8.20 ure oropal Deželno banko Slovenije v Gornjem Gradu. O ropu je policijo najprej obvestil občan, kmalu pa še banka.

Policija
Policija FOTO: Blaž Garbajs

S kapuco na glavi in z orožjem zagrozil uslužbeniki, odnesel pet tisočakov

Osumljeni se je z avtomobilom renault megane pripeljal v Gornji Grad in ga parkiral na parkirišču avtobusne postaje ter odšel do banke. Zamaskiran, s kapuco na glavi in oborožen je vstopil v banko, zagrozil zaposleni in zahteval denar. V času ropa v banki ni bilo strank. Ko mu je zaposlena izročila okoli 5000 evrov, je banko zapustil, stekel do vozila in se odpeljal. Med begom je nekaj bankovcev celo izgubil.

Na podlagi opisa vozila in osumljenega, ki ga je policistom posredoval občan, so policisti moškega v dopoldanskih urah že prijeli in mu odvzeli prostost. Ugotovili so tudi, da je avtomobil last 24-letnega Kranjčana, ki je sodeloval pri prvem ropu Deželne banke v Gornjem Gradu 26. septembra letos.

Osumljeni je rop banke skrbno načrtoval, saj je po dejanju skril vsa oblačila, obutev in druge predmete, ki bi ga lahko povezovali z ropom. Prav tako je na neugotovljeno mesto skril nezakonito pridobljen denar ali pa oboje izročil morebitnemu sostorilcu.

"32-letni osumljenec je rop storil z veliko mero objestnosti in predrznosti, saj ga od njega ni odvrnilo niti to, da je policija vse osumljene prvega ropa odkrila takoj in jih tudi kazensko ovadila, dva od njih pa tudi privedla k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor," je sporočila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

Preiskava o ropu še ni v celoti zaključena, saj policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila o morebitnih sostorilcih.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zyor
22. 10. 2014 15.15
+0
Čedalje več je južnih "turistov" ki ropajo pošte, banke in vlamljajo v stanovanja, bratstvo in edinstvo v vsem svojem sijaju.
zemljemerec
22. 10. 2014 09.56
+1
človek je želel samo dokapitalizirati svoj prazen osebni račun...
POŠTENO JEBENO
21. 10. 2014 09.21
+1
A res ostaja v priporu??? A ni to logično, da ostaja v priporu in da bo obsojen na zaporno kazen??? A je res treba zarad rejtinga vašega vsak dan z takimi in podobnimi članki nam probat prat glave in pesek v oči metat??? Al je to samo demokratičen način slovenske medijske gnilobe???!
ginger 1
21. 10. 2014 06.44
+0
Izgon iz SLOVENIJE in EU za vedno in takoj !!!!
janezpodre
20. 10. 2014 15.19
+14
To je pa čudn, da bo ostal v arest. Sm mislu, da mu bodo kupl karto do Beograda pa dal suho malco, da nau lačn po poti.
aojz
20. 10. 2014 16.56
+1
Nič ni čudno. To bo dobil drugi teden. Morajo še odvetniki in sodniki plačo zaslužit. Policisti so jo že. Če nebi bilo teh iz juga bi bilo polovico naštetih brez služb.
.jest
20. 10. 2014 18.08
+8
Aojz eni po par tisoč, eni pa milijone. Bavčar, Šrot, Pavček, Zidar, Črnigoj, Tovšak, Kordež, Časar... Ja, sami z juga.