Roparja s plinsko pištolo v priporu

Od natakarice, ki sta ji grozila s plinsko pištolo, sta dobila vsega 270 evrov. Mlajša osumljenca sta v priporu, starejšega, ki je bil le v vlogi voznika, pa so izpustili na prostost.

Pištola

Roparja sta natakarici grozila s plinsko pištolo. (Foto: PU Kranj)

Radovljiški policisti so zbrali dovolj dokazov, da so na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper tri osumljence, ki so 8. oktobra oropali gostinski lokal v Radovljici. Kot kažejo ugotovitve organov odkrivanja in preiskovanja kaznivih dejanj, se je trojica, ki so jo sestavljali 19-letni Ljubljančan, 21-letni Radovljičan in 28-letni Leščan, nekaj čez deseto uro zvečer podala na roparski pohod. Z renaultom 5 so se pripeljali do bližine vhoda v izbrani gostinski lokal v Radovljici, nato sta se mlajša malopridneža zamaskirana odpravila v lokal, starejši pa je čakal za volanom. S plinsko pištolo sta požugala natakarici in ji velela, da jima izroči denar. Natakarica je ohranila trezno glavo in jima izročila drobiž – 270 evrov. S plenom sta roparja stekla do avtomobila, starejši pajdaš je pohodil plin in odbrzeli so v oktobrsko noč. Na prostosti so ostali še dobra dva meseca, nato pa so policisti pri osumljeni trojici opravili hišne preiskave, kjer so našli plinsko pištolo in ostale predmete, uporabljene pri ropu. Preiskovalna sodnica je po opravljenem zaslišanju zoper mlajša osumljenca odredila pripor, voznika pa je izpustila na prostost.

Serijske kraje po gorenjskih lokalih

Pripomočki za rop

(Foto: PU Kranj)

V preiskavi so bili ugotovljeni še drugi grehi priprte dvojice. Prste sta imela vmes tudi pri vlomih v gostinske lokale na območju Bleda, Pokljuke, Lesc, Radovljice, Srednje Dobrave, njune aktivnosti pa so segle celo do Moravč in Kamnika. V navezi z drugimi osumljenci, ki so jih policisti tudi odkrili in ovadili, sta kradla predvsem menjalni denar, ki ga lastniki puščajo v lokalih. V seriji štirinajstih vlomov so tako po podatkih policije nepridipravi pobrali več kot 2400 evrov.

Lačen denarja

Priprti Radovljičan se je v začetku septembra znesel tudi nad raznašalcem pic. Najprej je po telefonu naročil pico, po dostavi v park v Radovljici pa je fizično napadel raznašalca pic in mu vzel denarnico, v kateri je bilo 160 evrov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
PsihoPiflar 22.12.2011 16:58:36
''in jima izročila drobiž – 270 evrov.'' No, 270 evrov za moje pojme ni drobiž. Bi bil vesel če bi mi kdo dal tak drobiž...
Več komentarjev