Črna kronika

Rudarji delajo naprej

Hrastnik, 08. 02. 2007 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
6

Čeprav pristojni pravijo, da nesreče v jami Ojstro ni zakrivila slaba varnost, se vsi s to trditvijo ne strinjajo.

Čeprav pristojni pravijo, da nesreče v jami Ojstro ni zakrivila slaba varnost, se vsi s to trditvijo ne strinjajo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

creep@najdi.si
10. 02. 2007 09.38
ne gre se za to kakšno službo imajo ti ljudje. če bi kdaj spremljali rudarje ko gredo na vsakodnevni šiht, bi videli kakšen čustven izliv je to. Ta služba je dejansko takšna, da ne veš če boš prišel živ na koncu službe. riziko je res velik. klavdija - še nekaj. praviš da bi si poiskala drugo službo. kaj pa smetarji? komunalni delavci. ali njihova služba tudi ni nič vredna? zavedaj se nečesa, da vsak izmed nas proizvede v enem mesecu 5 kg smeti. misliš da bi se videli iz te gore smeti, če ne bi bilo takih poklicev. glede rudarjenja. zasavje je bil preteklih 100 let zibelka jugoslavije, prav zaradi rudnikov. in še bolj zgovorno dejstvo. prva stavka v povojni jugoslaviji je bila v zagorju - rudarji so hoteli imeti toplo malico in pa primerno delavno obleko. in tudi dobili so jih - vse druge štrajke v takratni YU so nasilno zadušili. zatorej ti to pove kako pomebno je bilo rudarjenje za slovence - in verjetno klavdija imaš tudi ti koga v ožji družini, ki je kopal rudniške jarke - to je naša slovenska preteklost - bodite ponosni nanjo. drugače pa pridite v zagorje, in boste videli kaj je kolektivna zavest, kljub temu, da ni najboljših pogojev za življenje lp
klavdijahoc@hotmail.com
09. 02. 2007 16.09
....no, potem pa kar, naj gredo v službo, res je, ko ni denarja pri hiši ali pa kakor koli, ko pač ni denarja, in bi človek vse naredil zase za družino, da bi plačal in kupi hrano...saj pravim, jaz sem lahko vesela, da nimam starša ki bi bil rudar, ker bi vsak dan trepetala ali bo preživel ali ne...tudi jaz ne vem kje pa kako...lahko to rečem naj si jo poiščejo...sam pa veš, da se služb ne najde ne vem kako dobro in hitro pa četudi imaš dober poklic.. tako, da mi je res žal za tiste, ki nikoli ne bodo imeli možnosti do lepšega poklica.....res pa mi je žal za tvojega starega očeta... ..službo se pa iz dneva v dan slabše dobi..
cerar100@volja.net
09. 02. 2007 15.50
klavdijaholc....drugo službo naj si poiščejo, hm kje, kako? sploh pa v Zasavju kjer je na voljo toliko delvnih mest? Prav nimaš niti malo, ljudje so veseli da imajo vsaj službo, pa kakršnokoli že, pa da je vsaj redna plača, pa čeprav je nizka.
klavdijahoc@hotmail.com
09. 02. 2007 15.37
creep,...če ljudje vedo da lahko izgubijo življenje..zakaj potem rinejo v nevarnost...zakaj ?zakaj no povej...če bi bila jaz na njihovem mestu potem bi si poiskala drugo službo...oz. študirala kaj drugega...razumeš kaj hočem povedatI? sami vedo, da lahko umrejo...oziroma res pa je, da nikjer nisi varen ...tudi zdele se mi alhk strop doma poruši...sam to je pa le nekaj drugače...malo drugače je...no pa reci, da nimam vsaj malo prav...
creep@najdi.si
09. 02. 2007 15.28
briši take komentarje! Sam prihajam iz Zagorja, največja nesreča v rudnikih v sloveniji se je zgodila leta 1961, ko je umrlo 13 rudarjev. eden izmed njih je bil moj stari oče. zato taki komentarji ljudi, ki nimajo pojma kaj pomeni živeti v rudarskih mestih nimajo tukaj kaj početi!!!
klavdijahoc@hotmail.com
09. 02. 2007 15.04
...kr nej si rov skoplejo še mal dle...