Črna kronika

S prostitucijo zaslužil 30.000 evrov

Koper, 03. 04. 2008 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

33-letni Ljubljančan naj bi z objavo oglasa, pod pretvezo iskanja kadra za masažne in plesne storitve, ženske zvabil v prostitucijo.

Predstavniki policijske uprave Koper so predstavili rezultate in potek kriminalistične preiskave v zvezi s prostitucijo.
Predstavniki policijske uprave Koper so predstavili rezultate in potek kriminalistične preiskave v zvezi s prostitucijo. FOTO: Dare Čekeliš

Predstavniki policijske uprave Koper so predstavili rezultate in potek kriminalistične preiskave v zvezi s prostitucijo.

V začetku letošnjega januarja sta dve občanki podali prijavo zoper 33-letnega moškega z območja Ljubljane. Osumljeni je od začetka leta 2007 do prijave sodeloval pri prostituciji večjega števila žensk na območju Slovenije in si s tem pridobival protipravno premoženjsko korist.

Iskal ženske preko oglasov

Obstaja utemeljen sum, da je osumljeni od najmanj petih žensk, ki so se vdajale prostituciji, prejemal od vsake po približno 1.800 evrov na mesec in si na tak način pridobil protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 30.000 evrov. Osumljen je, da je tako izkoriščal več kot 25 žensk na območju Slovenije, ki so mu plačevale dnevne pavšale.

Kriminalistična preiskava je pokazala, da je imel Ljubljančan po Sloveniji v najemu najmanj pet stanovanj, v njih pa nameščene ženske, ki so se vdajale prostituciji in osumljenemu plačevale del dobička, pridobljenega s prostitucijo. Nekatere ženske so osumljenemu plačevale pavšalno vsoto med 50 in 80 evrov na dan.

Policisti so pri hišni preiskavi zasegli enajst mobilnih telefonov.
Policisti so pri hišni preiskavi zasegli enajst mobilnih telefonov. FOTO: Policija

Kriminalisti so še ugotovili, da je osumljenec z objavo oglasov v tiskanih medijih, pod pretvezo iskanja kadra za masažne in plesne storitve, iskal zainteresirane ženske iz vse Slovenije. Samo v letu 2007 je objavil najmanj 880 oglasov s takšno vsebino, kjer je zainteresiranim ženskam za delo erotičnih maserk obljubljal mesečni zaslužek v višini tudi do 5.000 evrov.

V januarju 2008 je 17-letna državljanka Slovenije potrdila, da se je prostituirala za osumljenca in mu plačevala po 80 evrov na dan, on pa ji je zagotavljal uporabo najetega stanovanja v Izoli.

V stanovanju nudile spolne usluge

Na kranjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje 51-letniku in njegovi 74-letni materi, ki ju obtožnica bremeni, da sta v svojem nočnem baru od tujih plesalk zahtevala, da se prostituirajo. Za kazniva dejanja trgovine z ljudmi in zlorabe prostitucije jima grozi skupaj najmanj šest let zapora.

Na podlagi zadostnega števila dokazov so policisti februarja 2008 opravili hišne preiskave na naslovih najetih stanovanj. Tako so preiskali stanovanje v Ljubljani in pri tem zasegli enajst mobilnih telefonov in osebnih zapiskov žensk, ki so v stanovanju nudile spolne usluge. Za zasežene mobilne telefone so ugotovili, da so bile njihove pozivne številke oglaševane predvsem v oglasniku, iz zaseženih zapiskov v stanovanju pa, da so si določene ženske očitno zapisovale naročila raznih strank.

Pri drugi hišni preiskavi stanovanja na območju Domžal so našli in zasegli še več mobilnih telefonov, v stanovanju pa sta bili tudi dve ženski, ki sta potrdili, da se prostituirata v stanovanju, ki je last osumljenega, in da mu plačujeta dnevno vsaka po 60 evrov.

'Zaslužil' 30.000 evrov

Policisti so tudi opravili preiskavo bančnega sefa, ki ga je imel v najemu v Ljubljani, kjer so našli in zasegli skupaj 30.000 evrov gotovine, za katere se utemeljeno sumi, da izvira iz dnevnih plačil žensk, ki so se vdajale prostituciji za račun osumljenega.

Iz zaseženih zapiskov so policisti ugotovili, da so si nekatere ženske zapisovale naročila raznih strank.
Iz zaseženih zapiskov so policisti ugotovili, da so si nekatere ženske zapisovale naročila raznih strank. FOTO: Dare Čekeliš

Zoper osumljenega je bila posredovana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Kopru. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
04. 04. 2008 09.51
Na tem primeru s edobro vidi, kako težko delo imajo kriminalisti in pred kakšnim moralnim izzivom so izpostavljeni, tveganju zdravja in drugim izzivom so izpostavljeni pri svojih vsakodnevnih dejavnostih, nočno delo itd... Ni vsakdo rtak junak, da bis e službeno družil s prostitutkami, moral za pridobitev dokazov občevati in omenkovati z raznimi rizičnimi osebami ženskega spola, trbi družina, samospoštovanje in še kaj. Izrekam jim globoko spoštovanje in jim kličem: Le tako naprej fantje!!
Uporabnik113189
04. 04. 2008 09.41
Kriminalisti imajo očitno dobre dokaze za svoje trditve. Verjetno so imena strank in izvajalcev zapisovali na bankovce, pa je to dokaz o izvoru denarja in prostituciji. Precej bolj verjetno pa je, da je gospod 30 let varčeval in so mu privarčevani denar policaji z vdorom v sef v gotovini ukradli, sedaj ga pa še obtožujejo. Kakšne krivice se dogajajo v naši državi..
qrent
04. 04. 2008 09.12
Fsaka mu čast, kak je vedo z babami!
Tonček Balonček
04. 04. 2008 09.04
Če so mu plačevale po 50-80 EUR na dan in je zaslužil 30.000 EUR, je povpraševanje kar veliko! Škoda, da s prostitucija ne legalizira, da bi izdajali račune in vodili knjigovodstvo, kajti ta dejavnost bi očitno zelo vplivala na gospodarsko rast!! Revnejši hodijo pač v bordele, premožnejši pa kar kupijo stanovanje in vanj namestijo kakšno žensko, ki mora potem za protiusluko porivati z lastnikom. Takih stanovanj je predvsem v Ljubljani precej, mogoče se še kdo spomni tistega na Peričevi za Bežigradom....
zurbrigen
04. 04. 2008 08.59
Redno zaposlen v LJ-gasilski brigadi, v prostem času pa zvodnik in striper :)
gospakatja
04. 04. 2008 08.33
pa kaj je to za eno licemerstvo?! kjer je povpraševanje, se najde tudi ponudba! če ne bi zgledni možički obiskovali teh punčk, bi možakar ne zaslužil "težko prigaranega" denarja. je pa dejstvo, da ukvarjanje s prostitucijo ni kaznivo, zvodništvo pa je. o kaki morali pa se absolutno nima smisla pogovarjat, saj je več kot očitno, da ima vsak svojo!
taubi
04. 04. 2008 07.20
hehe dobri ste mi vi, da kr tko obsojate. v članku vsekakor ne navajajo, da bi jih silil. stvar dluje tako, delavec oddela svojih 8 ur na koncu mesca plača pa basta in tle je čist enako, sam ma drgačni pogoji. ona dela in podobno kot trgovka mora denar dati v kaso kar je bil žep tega "groznega" človeka. kaj je pa s tem narobe, priznale so da so delale zanj, da jim je zagotovil prebivališče in jim verjetno nekaj denarja tudi pustil. Men se stvar ne zdi nevem-kaj, pač je prostitucija nelegalna. da me ne boste narobe razumeli sam se ne strinjam s prostitucijo, sam da je pa ta človk slab... odvisn kok zaslužka jim je jemal, piše pa nikjer ne DA BI JIH SILIL! tko da ženske bodo stvar nadaljevale, lahk sam da jih je nategoval pr dnarju kar pa je res zločin. naj še k**be stavkajo :PP
mfc
04. 04. 2008 00.03
Ja grozno ta pa je baraba.!? Psi lajajo, karavana KRADE dalje! A policija-kaj je to?
Draža
03. 04. 2008 23.57
PROSTITUTKA JE EDINA ŽENSKA VREDNA SPOŠTOVANJA..ZAKON SO.
Marija Krebs
03. 04. 2008 23.10
Zaposliti ga je treba kot prostituiranca in od njega pridobivati 80 % zaslužka od njegovih uslug. Morda bi to uredili kar v zaporu. Bo odplačal oskrbo.
051852963
03. 04. 2008 22.21
res ne morm verjet da folk dejansko nasede temu....za_ra....a res verjams al kva....poglej si video parkrat pa ti b jasn....heehea naivnezi....
za_ra
03. 04. 2008 21.52
Gnida! Tisti ki služi na račun drugih, sploh žensk in jih sili v taka dejanja za mene sploh ni človek! Naj gre pošteno delat ali pa naj se gre sam prostituirat pa bo vido kak je to.
051852963
03. 04. 2008 21.08
ja jst sm tut zihr da tiste ku**e niso nedouzne.....dej takih ful poznam....vedno samo eno plat zgodbe....e pa sam se neki....so se zajebal rekl so da jim je za naravo dela povedu sele na 4 oci....nato.....ko je kaksna zelela odnehati...je povedal da jih bo zatozil.....dokaz da ni prisilu v prostitucijo...ampak v partnerstvo.....haalooo.....pa usaka bi lahk rekla ze na zacetku NE....kako bi jih pa pol izsiljevau.....tuki je cist poslovno sodelovanje.....VEDNO DOBR PREMISLTE KO POGLEDATE NA TAKE STVARI.....KAJ DEJANSKO JE V OZADJU TEGA -----> LAZ!!!
Buena Vita
03. 04. 2008 19.57
bedarija to pa je bedarija, nobenemu ne verjamem
night.rider.mg
03. 04. 2008 19.10
Zaslužil je samo 33 tisočakov ? cena avta srednjega razreda .
X3M
03. 04. 2008 18.32
aja pa še to...sej če jim posel ni dišal bi prej šle stran...ampak očitn jim je pasal, če ne bi se že prej obrnle na policijo...
X3M
03. 04. 2008 18.30
zadevo legalizirat pa obdavčit, pa bo dnarja v državni blagajni...ne pa da se kazni za prometne prekrške zvišuje...c-c-c mal se nej država zgleduje po nizozemski...
kaki11@email.si
03. 04. 2008 16.26
A ženske so se prostovoljno ukvarjale z prostitucijo???? Ma takim ženskam bi morali zagotoviti legalizacijo njihovega foha.
Tiha Batalo
03. 04. 2008 15.37
Kaj pa dekleta?Pa ne da se vam smilijo..če jim ne bi dišali šoldi tega nebi počeli..VSAKA ČAST 33LETNIKU
Frenk007
03. 04. 2008 15.19
Bravo, tako se dela, čim več takšnih akcij! Še kšn kilogramček mamil najdt, pa kšnga političnga lopova zaprt, pa....Pa Adi Smolar - dolg je seznam....