Črna kronika

Selenin morilec ni bil profesionalec, hotel jo je okrasti ali posiliti

Split, 11. 09. 2012 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okoli umora 31-letne mehiške turistke se je spletlo kup teorij. Zadnje so govorile, da bi bil lahko morilec mesar ali zdravnik, zdaj menijo, da ni tako. Najverjetneje je morilec hotel Seleno okrasti in/ali posiliti, najverjetneje pa gre za uboj na mah.

Morilec Selene je še vedno na prostosti.
Morilec Selene je še vedno na prostosti. FOTO: dnevnik.hr

O tem, kdo je kruto umoril 31-letno mehiško turistko Seleno Margarit Graciano Macedo, so se spletle razne teorije. Dekle so namreč našli na hrvaškem Marjanu s skoraj odrezano glavo, z zvezanimi rokami in brez spodnjega perila zakopano v plitvem grobu.

Sprva je sum padel na njenega brata, s katerim sta potovala po Evropi, nato so menili, da bi bili lahko na delu profesionalni morilci, saj gre v primerih, ko morilec žrtvi prereže vrat ali ji odreže glavo, za tipičen način ubijanja, ki ga izvajajo mehiški narkokarteli.

A ta teorija je padla, ker je morilec za seboj pustil številne sledi – od delnega prstnega odtisa, DNK in druge osebne predmete.

Potem je, zaradi natančnosti pri izvedbi umora, zakrožila teorija, da bi bil lahko morilec mesar ali zdravnik. Zdaj pa so v hrvaškem Indexu zapisali novo možnost, ki demantira omenjene govorice. Kot pišejo, najverjetneje ne gre za profesionalca, usodni rez z nožem pa je bil narejen z močjo, vendar ne kaže na kakšne posebne veščine.

Sledi, ki jih je za seboj pustil morilec, kažejo, da gre najverjetneje za uboj na mah, ki se je zgodil, potem ko je morilec hotel Seleno okrasti in/ali posiliti.

Kriminalistična policija v Splitu za pomoč prosi tudi meščane, prav tako temeljito preverjajo vse posnetke nadzornih kamer v bližini Marjana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

e.alina
11. 09. 2012 19.11
+9
ker je bila nesrecna punca iz mehike so takoj krivi narko kartela halooo hrvaska se ne zeli sprijaznit z dejstvom,da imajo polno psihicev v svoji drzavi a policija pa nikol ne najde morilca kaksne turistke ali turista .. njeni druzini iskreno sozalje .. Selena R.I.P
Ryuk123
11. 09. 2012 18.03
+6
K boste vedl kaj je blo objavte novico , ne rabite zdej vsak dan spreminjat naslova pa se it neke uganke , ugiba lahko vsak kaj je blo
choco_muffin
11. 09. 2012 16.51
+16
Zdaj, ker niso sposobni najti storilca, hočejo ljudi prepričati, da je vse v najlepšem redu. Čudno, da niso napisali, da je prišlo do nesreče ali samomora.