Škandal o zlorabi učencev vrgel senco na prestižno šolo

Na prestižni šoli Horace Mann v newyorškem Bronxu je med letoma 1962 in 1996 prihajalo do zlorab, je policiji razkril nekdanji učenec. Tožilstvo je prejelo informacije o 12 različnih osebah, ki naj bi bile za to odgovorne, a zaradi zastaranja primera proti njim ne bo vložilo obtožnic.

Ameriška policija je našla dokaze, ki razkrivajo "sistematične" zlorabe učencev na prestižni šoli Horace Mann v newyorškem okrožju Bronx med letoma 1962 in 1996, je sporočilo okrožno tožilstvo iz Bronxa.

Policija je preiskavo sprožila, ko je nekdanji učenec iz Horace Manna junija lani za New York Times Magazine razkril, da je v 70., 80. in 90. letih prejšnjega stoletja na šoli prihajalo do spolnih stikov med učenci in učitelji. Po objavi članka so njegove navedbe potrdile številne domnevne žrtve, tožilstvo pa je sporočilo, da so prejeli informacije o 12 različnih osebah, ki naj bi bile odgovorne za zlorabe.

zlorabe na šoli Horace Mann

O škandalu je spregovoril nekdanji učenec Edward Bowen. (Foto: Reuters)

Tožilstvo je še sporočilo, da proti osumljenim ne bo vložilo obtožnic, saj po zakonodaji zvezne države New York s pedofilijo povezani zločini v večini primerom zastarajo po petih letih ali manj.

Horace Mann, ki je bil ustanovljen leta 1887 v Bronxu, je prestižna šola, ki sprejema vse od predšolskih otrok pa do srednješolcev. Velik del njenih maturantov izobraževanje nadaljuje na prestižnih ameriških univerzah, kot so Harvard, Princeton, Yale in druge.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
BMWmunja 27.04.2013 19:26:51
Če bi se to zgodilo pri nas bi Katja Bašič vtrgala ketno in dobila take oči kot vbujto tele....
Več komentarjev