Črna kronika

SKB poplačala škodo

Ljubljana, 26. 10. 2007 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dve leti po filmskem ropu na noč čarovnic je banka SKB strankam povrnila doslej dokazano škodo.

SKB banka je 93 odstotkom oškodovancem povrnila škodo.
SKB banka je 93 odstotkom oškodovancem povrnila škodo. FOTO: POP TV

V noči z 31. oktobra na 1. november 2005 so bile banka SKB in njene stranke žrtev kriminalnega dejanja, v katerem so roparji nasilno odprli 427 sefov, od katerih je bilo 390 oddanih v najem. SKB je po dveh letih po ropu uspelo razrešiti 93 odstotkov primerov, pri čemer je bil z najemniki sefov sklenjen dogovor in izplačana dokazana materialna škoda, so sporočili iz SKB. Banka SKB se je tako približala zaključku svoje dejavne vloge pri razreševanju škode, ki so jo utrpeli njeni komitenti v času ropa. Manjše število primerov je še v obravnavi, postopki se bodo nadaljevali. Preostali primeri predstavljajo stranke, ki se kljub večkratnim pozivom in poskusom SKB po vzpostavitvi stika niso odzvale.

Kriminalistična preiskava ropa banke SKB d.d. še poteka. Usmerja jo Skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu RS.
Več informacij vam zaradi interesa nadaljnjih postopkov ne moremo posredovati. Tiskovni predstavnik PU Ljubljana, Leon Keder

''Pri razreševanju posledic obžalovanja vrednega dogodka je bila banki SKB ves čas v veliko pomoč podpora matične skupine, Société Générale, ene vodilnih finančnih skupin v Evropi. Zavarovanje v njenem okviru je omogočilo banki SKB poravnavo vse dokazane materialne škode,'' so še sporočili iz banke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lybra20@email.si
27. 10. 2007 11.07
Prvi november se bliža mogoče napovedujejo nov rop? Itak pa imamo take dohodke ,da jih lahko samo v položnico shranimo.
slosap@yahoo.de
27. 10. 2007 10.54
IN KDO JE IZVEDEL ROP? ALI BOMO TO KDAJKOLI IZZVEDELI?
toncek.bb
27. 10. 2007 01.45
Za vsem tem (primer SKB) stoji vlada, to je bolj ali manj vsakomur jasno....bo treba cimprej zamenjat celo vlado in parlament, sicer bo v Sloveniji se velika kriza....vse, kar se dogaja enostavno ni vec normalno..ze neki cajta...je pa iz dneva v dan slabse in huje....
slovenija50@email.si
26. 10. 2007 20.22
Pri nepremičninah kasko zavarovanje ne obstaja.