Škoberne še enkrat zahteval izločitev sodnice

Potem ko se obdolženi niso izrekli za krive, bodo celjskemu sodniku v suspenzu Milku Škobernetu in dvema soobtoženima začeli soditi februarja. Škoberne je še enkrat zahteval izločitev sodnice, ki pa je njegov predlog zavrnila.

Milko Škoberne - 3

Škoberne meni, da so v spisu še vedno dokazi, na katere se sodba ne sme opirati in bi morali biti izločeni. (Foto: POP TV)

Na zatožno klop se je zopet usedel okrožni sodnik v suspenzu Milko Škoberne, ki se je sicer že na prejšnji obravnavi izjasnil za nedolžnega. Škoberne je sicer skupaj z nekdanjim vodjo laške komunale Marjanom Salobirjem in celjskim podjetnikom Esadom Ramićem obtožen nadaljevanega kaznivega dejanja prejemanja podkupnine. Na današnji obravnavi tudi Salobir in Ramić nista priznala krivde, zato bo sodišče za vse tri opravilo glavno obravnavo, prvi narok je napovedan za 14. februar prihodnje leto.

Škoberne je danes še enkrat zahteval izločitev sodnice Vladislave Lunder, njegovi zahtevi pa se je pridružil Ramićev zagovornik Rafael Mohorko. Sodnica naj bi namreč bila seznanjena z listinami, ki bi morale biti izločene iz spisa, ker naj bi bile pridobljene nezakonito. Sodnica je pojasnila, da je bil isti predlog podan že pred mesecem dni in je bilo torej o tem že odločeno.

Prvoobtoženi pa je ponovil še, da bi morali kazenski postopek ustaviti in počakati na ustrezno dovoljenje državnega zbora. Že na prejšnjem naroku je Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše izpostavil, da se kazenski postopek zoper sodnika ne sme začeti brez dovoljenja državnega zbora, ki da ga v tem primeru ni bilo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
Tadej Cener 22.12.2012 22:18:43
forum 21
Več komentarjev