Črna kronika

Slake: zgorelo gospodarsko poslopje, lastnik še pred prihodom gasilcev rešil živali

Podčetrtek, 16. 10. 2014 07.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zagorelo je v naselju Slake v občini Podčetrtek. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so požar lokalizirali in pogasili. Pri tem so obvarovali stanovanjsko hišo, ki je bila ob neposredni bližini gorečega poslopja.

Včeraj okoli 20.20 je v naselju Slake v občini Podčetrtek zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 20 krat 10 metrov. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so požar lokalizirali in pogasili. Lastniku je uspelo pred prihodom gasilcev iz objekta rešiti živali in del kmetijske mehanizacije, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Pred ognjem obvarovali hišo

Gasilci so obvarovali stanovanjsko hišo, ki je bila ob neposredni bližini gorečega poslopja. Prav tako so odstranili in premetali približno 300 kubičnih metrov sena, ga pogasili in izvlekli poškodovane kmetijske priključke.

Okoli 15.000 evrov škode

S Policijske uprave Celje so sporočili, da je ogenj izbruhnil v zgornjem delu gospodarskega poslopja, kjer so hranili seno. Ogenj na srečo ni segel v spodnji del poslopja, kjer je bila živina ter kmetijska mehanizacija. V požaru je nastalo za okoli 15.000 evrov škode. Policisti in kriminalisti bodo ogled kraja požara opravili danes.

Gorelo tudi v Sv. Antonu na Pohorju

Okoli 2. ure pa so policisti celjske policijske uprave posredovali tudi pri požaru v Sv. Antonu na Pohorju, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, kjer je zagorelo v kurilnici gospodarskega poslopja, v katerem je sušilnica lesa. Požar so opazili domači, ki so še pred prihodom gasilcev začeli z gašenjem. Povzročeno škodo ocenjujejo na okoli 10.000 evrov. Vzrok požara še ni potrjen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
16. 10. 2014 10.41
-3
Najprej rešil živali, vrednejše stvari, ... nato pa.