Črna kronika

Slovenci z nekritičnim odnosom do hitrosti, na cestah letos umrlo že 40 ljudi, v istem obdobju lani 26

Ljubljana, 18. 04. 2016 11.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Letos so slovenske ceste terjale 40 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 26 smrtnih žrtev. Medtem pri AVP opozarjajo, da prekoračitev hitrosti še naprej predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Če si divjak, nisi junak
    02:37
    Iz 24UR: Če si divjak, nisi junak
  • Iz 24UR ZVEČER: Kako zagotoviti varnost na cestah?
    06:27
    Iz 24UR ZVEČER: Kako zagotoviti varnost na cestah?
Prometna nesreča
Prometna nesreča FOTO: Thinkstock

V preteklem tednu se je na slovenskih cestah zgodilo šest smrtnih prometnih nesreč, v katerih je umrlo šest oseb. Letos so slovenske ceste terjale 40 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 26 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

Žal se je zelo krvavo začela tudi letošnja motoristična sezona, opozarjajo na spletni strani Agencije RS za varnost v prometu. Umrlo je šest motoristov, zaradi česar je število umrlih voznikov enoslednih motornih vozil v letošnjem letu najvišje v zadnjih 10 letih.

AVP sicer prav danes pričenja nacionalno akcijo Hitrost, pod krovnim sloganom "Vozimo pametno".

V okviru Nacionalnega programa varnosti cestnega prometa je namreč agencija med 14. marcem in 7. aprilom izvedla  anketo o analizi hitrosti, hkrati pa je predstavila tudi raziskovalno nalogo Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo o obdelavi kazalnikov hitrosti na državnih cestah v letih 2014 in 2015. Obe predstavljata zaskrbljujoče podatke o prekoračitvah hitrosti, tako je predstavljena akcija Hitrost namenjena informiranju in ozaveščanju o nujnosti upoštevanja omejitve hitrosti na slovenskih cestah in tudi širše.

Za potrebe akcije so v AVP pripravili poseben video, s katerim nagovarjajo splošno javnost in posebno komunikacijsko platformo s sloganom "če si divjak, nisi junak"– ter pozivom "bodi superjunak in z odgovorno vožnjo varuj življenja".  Z njo  se bodo poskušali približati mladim, za katere je znano, da jih je treba nagovarjati drugače, hkrati pa so mladi še vedno najpogostejši povzročitelji in tudi žrtve prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti.

V času akcije bodo poleg policije meritve hitrosti in poostren nadzor na cestah izvajala tudi občinska redarstva. Direkcija RS za infrastrukturo pa je izvedla popravke regionalnih cest, ki so bile, tudi zaradi vremenskih razmer, že močno poškodovane.

Hitrost še vedno najpogostejši vzrok nesreč

Prekoračitev hitrosti predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. “Hitrost vožnje je pomemben dejavnik prometne varnosti in je neposredno povezan z močjo trčenja ter tudi njenimi posledicami. Prav tako je hitrost vožnje povezana s tveganjem udeležbe v prometni nesreči, saj imajo vozniki pri visokih hitrostih manj časa za ustrezno reagiranje, kar posledično privede do več prometnih nesreč," je povedal direktor AVP Igor Velov.

Kot opozarjajo, bi zmanjšanje povprečne hitrosti v naseljih za samo 1 km/h pomenilo zmanjšanje prometnih nesreč za približno 4 odstotke,  znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 odstotka.

"Na to, da je počasneje tudi zares varneje, kaže tudi podatek, da je verjetnost smrti pešca ob trku pri hitrosti 50 km/h kar 85-odstotna, pri hitrosti 30 km/h pa se verjetnost, da bo pešec zaradi trka umrl, zmanjša na manj kot 10 odstotkov," je dodal Velov.

Zaskrbljujoč odnos do hitrosti

AVP je voznike preko različnih kanalov sicer pred časom pozval k reševanju posebne ankete.  Vozniki, ki so sodelovali v anketi, imajo v povprečju vozniško dovoljenje že dobrih 19 let, v enem letu pa v povprečju opravijo okrog 21.000 kilometrov. 

Rezultati pa skrbijo ... Kar 40 odstotkov vprašanih je v anketi odgovorilo, da se jim zdi vožnja 55km/h skozi naselje zgolj zelo majhen prekršek. Manj tolerantni si bili pri hitrosti 65km/h skozi naselje, kjer je 39 odstotkov dejalo, da gre za resen  prekršek, približno toliko jih je menilo, da gre za srednje hud prekršek. Šele pri hitrosti 80km/h skozi naselje je naraslo število tistih, ki se jim ta prekršek zdi zelo resen, na 81 %.

Na regionalnih cestah, kjer je omejitev 90km/h, se veliki večini zdi vožnja s 100km/h zelo majhen ali manjši prekršek. Tolerantnost popusti šele pri 120km/h, kjer je 48 odstotkov vprašanih ocenilo, da gre za zelo resen prekršek.

Pri navajanju razlogov, zakaj vozijo prehitro, so se anketiranci najbolj pogosto odločili za razlog, da se preprosto prilagodijo hitrosti ostalih voznikov na cesti. Med najbolj verjetne razloge se je uvrstil tudi ta, da se jim na poti mudi. Kar 28 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da je verjetno, da prehitro vozijo namenoma. Spodbudno pa je, da je kar 77 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je zelo malo verjetno, da bi prehitro vozili zaradi spodbujanja s strani sopotnikov v vozilu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (163)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Silent_Pain
20. 04. 2016 17.34
+0
Največji problem je, da vsak misli, da se mu na cesti ne more prav nič zgodit. Ne vem od kje, verjetno je tudi v vzgoji. Al pa v neki točki v možganih, ko je nekdo sposoben razmišljati in predvidevati vnaprej, drugi pa pač ne. Pojma nimam, naglas razmišljam. Jaz zase vem, da ne vozim po omejitvah zaradi policajev. Pa pri vseh stvareh, ki se ti na cesti lahko zgodijo, je položnica edina dobra stvar - samo po denarnici te udari. Jaz imam v naselju vedno pred očmi, da lahko za grmovjem na cesto prileti žoga, za njo pa otrok. Kako bi jaz lahko živela s krivdo, da sem poškodovala ali pa celo ubila otroka zato, ker se mi je mudilo na nek trapast sestanek?! Ne bi mogla. Prav tako pa ne bi mogla živet s krivdo, da sem zaradi prehitre vožnje povzročila prometno nesrečo, nekoga poškodovala ali ubila zaradi nečesa tako nepomembnega, kot je začetek filma v kinu. A razumete kaj mislim? Ko se bomo začel zavedat, zakaj so omejitve, se bodo stvari izboljšale. Prej pa ne. Tut na sebi bomo morali malo več delati, ne pa da nas vsaka malenkost, vsaka napakica drugih voznikov tako razkuri, da smo pol še cel dan živčni. No ... moje mnenje :) Pa varno še naprej ...
abigail
21. 04. 2016 17.56
-1
In kateri psihopat ti je dal minus??? Žal, takih je na cesti vedno več.
Banion
19. 04. 2016 20.46
+0
Le zakaj imamo AVP raje bi tisti denar ki ga porabijo za nesmisle uporabili za krpanje cest na varnos bi imelo večji učinek. Začeti bo treba v Avto šolah kaj učijo ti šalabajzerji ali voznika kdaj opozorijo naj vozi cesti in znanju primerno, ne pri njih padeš na izpitu če ne voziš vedno toiko kot je omejitev in pred izvozom moraš do zadnjega prehitevati in zaviti na izvoz ter zavirati, kaj je narobe še se kilometer pred izvozom spraviš na vozni pas in voziš kolikor pač gre zaradi kamionov zapelješ lepo na izvoz in malo zavreš, prihraniš na gorivu in zavorah ter manj onesnažuješ okolje.
flojdi
19. 04. 2016 19.19
+1
. torej ..krivi 1. policisti , ker jih ni , in 2. ceste. in Nihče ali Ničesar drugega. ( o
Voluhar7
19. 04. 2016 18.52
+1
Kaj spet bedarije govorijo prometa je zmeraj več ceste pa preozke vedno vse kriv šofer dajte no . Ko ni bilo policajev pol leta ker so čuvali migrante ni bilo prometnih zdaj pa kar naenkrat polno. Spet država pobira denar to kar je izgubila z migranti. Tega v tujini ni.....
istrajenaša123
19. 04. 2016 18.43
+2
24ur usi vemo da vaši službeni avti najbl divjajo po naših cestah
cefre
19. 04. 2016 14.50
+2
Igor Velov, ko pa njegovi prijatelji kršjko vse , pa se oglasi šele potem ko ga drugi že dolgo obsojajo- moralist za druge, za naše ne!?
rdecioktober
19. 04. 2016 11.36
+12
se čudite a imamo še kakšno cesto, ki se ji vozišče ni sesedlo in ni polna lukenj?
RudiFeler
19. 04. 2016 12.47
+2
scipio
19. 04. 2016 13.27
-11
ni cesta kriva temveč vsi mi, ker se preveč vozimo in ker prispevamo premalo denarja za to, da bi imeli take ceste kot jih imajo avstrijci in švicarji in nemci. so pač bogatejši in majo več kot mi. mi mamo pa več kot tisti v Nepalu. kdor se je kdaj tam vozil, ve o čem pišem. namaste.
nesramnez
19. 04. 2016 19.53
+1
@rdecioktober - ceste imamo polne ležečih policistk ;)
Sniper77
19. 04. 2016 10.49
+12
Hitrost ne ubija. Ubija razlika hitrosti. Večji razlog za nesreče so malomarnost, nepozornost in brezbrižnost. Tudi pešcev (sanjačev).
Abrams
19. 04. 2016 10.01
-3
To je samo uničevalni ego, ki ga je na štajerskem še posebi velik. Rdeča nit gre pa nekako tko "Ni važn če sem v situaciji prizadet, važn da se men zdi da sem najboljši". Ja pa še neki je. Po slovensko se temu reče, da maš "jajca". sam da so po navad brez ku... Raje kot da pritiskate na plin, razmišljajte kaj dobrega, inovativnega, boste naredili v šoli, službi al pa kje drugje, da vas bo okolica opazla in cenila. Poceni bahanje, je po navadi samo minus.
Apostol1
19. 04. 2016 09.51
-4
Isto obdobje lani in letos je razlika med 26 in 40 in naj reče kdorkoli kar hoče ampak se pa pozna da policija stavka in da jih je po verjetnosti premalo ,ker tudi pri sebi včasih opazim naprimer , ojoj pazi tule je omejitev 40 km/h in jaz peljem 60 km/h pa kaj saj ni tako nevarno da me bodo dobili saj policija stavka in to je narobe ,samo dokler ni tragedije je vse v redu potem pa je prepozno na žalost takšni smo in tu imam posebej tiste v mislih ,ki mislijo da lahko dirkajo in se jim nič ne more zgoditi. Dragi moji rojaki policijo pač žal potrebujemo.
catman
19. 04. 2016 09.24
+17
Koliko je nekih bizgecov na cesti, za katere se vprašaš, kako sploh lahko imajo izpit.
nemski_ovcar
19. 04. 2016 09.31
+5
vstajnik1941
19. 04. 2016 12.14
+2
nesramnez
19. 04. 2016 19.55
+3
včasih se človek vpraša zakaj ima avto žmigavce...
kiboko
19. 04. 2016 09.13
+19
Razlog za prevelike hitrosti so tudi nerazumne omejitve, tam kjer niso potrebne. Npr. ljubljanski rdeči val, ki naj bi "umiril promet". Zatem ko te desetkrat ustavi rdeča, postaneš nervozen in frustriran, in ko se odpre, pritišneš gas ... psihologija pač. Seveda je narobe, ampak tako deluje um, "stroka" si pa napačno razlaga.
nemski_ovcar
19. 04. 2016 09.19
+9
Res je, pa še in še bi našteval. Recimo, da imajo nekateri na Celovški 100m varnostne razdalje in to v špicah popoldne ali zjutraj. Da speljujejo na semaforjih kot da so sami na cesti (počasi kot polži), da se približujejo križišču ko imajo rdečo kot polži, tako da tisti ki hočejo levo in imajo zeleno ne morejo mimo.....itd...itd....
METKA102
19. 04. 2016 09.45
+13
Npr. v Italiji: ko se prižge zelena luč vsi speljejo, pri nas pa vsak čaka da prvi odpelje, potem pa še išče prestavno ročico ali pa počne še kaj drugega, pa gredo skozi križišče trije, štirje, namesto 10.
trdovrat
19. 04. 2016 09.58
+4
Nemški, vse to je posledica represivnega aparata in pa egoizma, češ, če ti ne pomagam, ti bom vsaj škodil. Včasih se sprašujem, ali res toliko vozil vozi trotil, da zato speljujejo s poudarjeno previdnostjo? No mogoče pa to ni previdnost, ampak nadaljevanje lagodnega dela v javni upravi, kjer je moto čimpočasneje, zato da zgleda koliko imam dela!
Mare61
19. 04. 2016 11.20
-2
Mater, ste pametni...pa kaj če je rdeči val...nasmehni se, prižgi radio, uživaj življenje.
HorstWiesel
19. 04. 2016 12.52
+2
In zakaj tričetrt voznikov, ki v križišču zavijajo levo, ne znajo zapeljati v sredino križišča in tam čakati da se jim sprosti za zavijat levo? Aja, mogoče je pa težko volan malce bolj zasukat.
kiboko
19. 04. 2016 09.08
+11
Hitrost je tisto, kar policaji napišejo kot vzrok nesreče ... lahko bi bila premajhna razdalja, nepozornost, klepetanje ipd. Najlažje je napisati hitrost ... in potem izsiliti visoke kazni. Gre za futranje proračuna. Od napak zdravnikov umre letno cca 2000 ljudi !! Ali se o tem kaj piše? Ne, samo o hitrosti in prometnih nesrečah. Zakaj? Ker lahko kaznujejo, zdravnikov pa nočejo kaznovati, so državni uslužbenci.
HorstWiesel
19. 04. 2016 12.54
-3
Kaj pa tisti dohtrji, ki imajo privat pa jim tut pacienti umirajo?
enakostzavse
19. 04. 2016 09.04
+2
Ta zadnji mrtev motorist, se je verjetno držal omejitve 50 km/h, v LJ.
kiboko
19. 04. 2016 09.09
+5
Pusti motoriste ... če naredijo napako, sami nosijo posledice in drugih običajno ne poškodujejo. Večino motoristov pokosi avto, in pri tem je voznik nepoškodovan.
enakostzavse
19. 04. 2016 09.15
+2
Malo poglej po netu, kaj naredi težki motor, ko se zabije v avto, pa potem napiši kaj takega. Če bi se držali omejitev, ne bi bili muhe enodnevnice, sorodniki pa ne bi jokali in obsojali drugih.
nemski_ovcar
19. 04. 2016 09.20
-3
A si kadaj vozil en tak motor ? 50km/h je kar težko voziti. Se skoraj zvrneš.
enakostzavse
19. 04. 2016 09.35
+6
Sem ! Ravno za to lahko govorim o tem. Če pa kdo ne prinese 50 kg na vago, pa si naj kupi motor, katerega bo lahko obvladal v vseh situacijah. Kar nekaj jih poznam, katerih sposobnost se konča z APN 4, ampak s tem se ne morejo pokazat pred drugimi.
nemski_ovcar
19. 04. 2016 09.42
+4
Tudi policaji na BMW-jih se ne vozijo 50km/h, kaj šele 30km/h kjer so te omejitve. Pri tem v LJ bi prej rekel, da se ni zavedal da mora bolj paziti na sebe. Vedno moraš predvidevati, da te kdo spregleda sploh v mestih in na neprednostnih cestah.
vrtojb
19. 04. 2016 08.56
+4
objestna voznja je na prvem mestu
kiboko
19. 04. 2016 09.10
+5
Se strinjam, veliko večji problem je agresivnost. Ampak tega policisti ne merijo, merijo hitrost.
bmwgs
19. 04. 2016 08.51
-3
Vsi pravijo da prehitro vozijo po cestah mene je pa policaj zadnjič kaznoval ker sem vozil s traktorjem prepočasi in oviral promet relacija je bila le 500 metrov ,prevozil sem pa komaj 200 metrov in me je že ven postavil.
vrtojb
19. 04. 2016 08.57
+4
abigail
19. 04. 2016 08.32
+5
Saj ni problem v sami hitrosti, pač pa v neprilagajanju dejanskemu stanju na cesti, v nezbranosti, zaspanosti... Vozniki so iz dneva v dan bolj utrujeni od nemogočih delovnih urnikov, od stresa. Sploh mlajši se bolj zanašajo na poročila o radarjih iz interneta kot pa na upoštevanje cestno prometnih predpisov. Nekatere radijske postaje same povzročajo in ustvarjajo zmedo, ko poročajo o radarjih na določenih mestih, da se med ljudmi ustvarja vtis o potrebnosti pozornosti samo na določenih mestih. Na cesti je vse več egoistično-narcisoidnih težkih individualistov - da ne rečem psihopatov. K težavnosti situacije pripomore pa še razdrapanost cest vsepovsod...
peet001
18. 04. 2016 21.44
+0
super junak si ko plačaš položnico od kazni za prehitro vožnjo
Ktorvi
18. 04. 2016 21.41
-7
mulce, ki mislijo da so vin diesel u fast and furiousu pa furajo 100 110kmh, strpat u zapor
vstajnik1941
19. 04. 2016 08.32
+7
Pa še kakega prepotentnega 50 letnega motorista tudi!
srecnii
18. 04. 2016 21.33
+1
Kultura na naših cestah je španska vas. Imaš določene, ki se fjakajo po regionalni 60, eni 90, da bi pa večinoma vozil en tempo to pa ne. In začne se prehitevanje vsepovprek, da ne omenjam sekanje obvinkov, prehitevanje kolesarjev pred ovinkom, mah boli ku*ac voznike za kolesarje, kje enim pamet. TODA, če takega dobim na cesti mu z veseljem ponagajam nazaj, recimo čez naselej vozim točno 50, da bo vedel, da ni edini na cesti. Če je cona vozim 30, tud blendam mu...