Črna kronika

Smrt na vrtiljaku

Pariz, 05. 08. 2007 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V nesreči v pariškem zabaviščnem parku sta umrla oče in sin, dve osebi sta huje ranjeni.

Gasilci so morali dvema osebama pomagati na trdna tla
Gasilci so morali dvema osebama pomagati na trdna tla FOTO:
Zabaviščni park, kjer se je zgodila nesreča, vsako leto privabi več milijonov obiskovalcev. Ustanovili so ga že leta 1652 in je eden najstarejših v Franciji

V zabaviščnem parku "Fete des Loges" v bližini francoske prestolnice se je zgodila huda nesreča. Ena od kabin na glavni atrakciji parka, vrtiljaku "Booster", se je namreč odtrgala in zgrmela na tla. Umrla sta 21-letnik in njegov 48-letni oče, huje pa sta ranjena njegov 14-letni brat in stric.

Vrtiljak, s kakršnega sta padla oče in sin
Vrtiljak, s kakršnega sta padla oče in sin FOTO:

V drugi kabini sta kar 36 metrov nad tlemi obstala dva obiskovalca, ki so ju šele po dobri uri gasilci spravili na trdna tla.

"Videti je, da je kriva mehanska okvara. Eden od delov vrtiljaka se je zlomil, kar je povzročilo nesrečo,“ je dejal predstavnik lokalnih oblasti Philippe Vignes.

Vzdrževalci naprave trdijo, da so jo redno pregledovali in da niso ugotovili nikakršnih pomanjkljivosti. Dogodek preiskuje tudi policija.

"Booster" je na nosilni steber pripeta železna "roka", ki ima na vsaki strani kabino za štiri potnike. Tako je hkrati na napravi osem ljudi. Vrtiljak doseže hitrost do 90 kilometrov na uro in naredi okoli trinajst obratov v minuti.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lootieee@gmail.com
06. 08. 2007 00.31
meni se je tudi nekaj podobnega zgodilo v gardalandu, zadnja vožnja v tistem dnevu je bla... uni zeleni vlakec smrti je crknu, sploh se ni ustavu, premetaval nas je povsod, na konc se je pa v taprumu uvinku šele ustavu... sam tm so saj zaprli pol... strašljivo, pa še škripal je :s
Niko ništa
05. 08. 2007 21.29
SOŽALJE SVOJCEM ja pa dobr zadnje čase izrekam sama sožalja Ta park zapreti ztaradi nevarnosti ja res.
Igor Gojčič, hvala! Zaradi tebe sem šla pogledat, kaj vse se je že zgodilo v Six Flags, in ti povem, da me zabaviščni parki ne vidijo več. Tolk je malomarnosti, da se tega ne da verjet. Grem rajš plezat, bom vsaj sama kriva, če se kam zvrnem.
Mateja_M
05. 08. 2007 19.05
ne zaupajmo tem stvarem....
Triera
05. 08. 2007 18.10
To so pač zabaviščni parki... dobro da jih ne maram
goso
05. 08. 2007 18.02
Maksimiranje dobička. Strokoven pregled pač košta. Majo raj loterijo...
paparoach@volja.net
05. 08. 2007 16.52
Fuckin' shit, jebeš zabaviščne parke!
Ramzess
05. 08. 2007 15.21
"Vrtiljak doseže hitrost do 90 kilometrov na uro in naredi okoli trinajst obratov v minuti." To pa je moralo počiti ob tla, sicer ni navedeno ali padla kabina na tla ob napravi ali je letela po zraku in kje dlje padla na tla. Ja družinska tragedija, ki se še vedno lahko poveča za vsaj enega člana. Ti zabaviščni parki tudi niso več tisto kar so bili včasih, vsake toliko poročajo od kod o kakšni smrtni nesreči ali odtrgu udov, predvsem nog. Nedolgo nazaj smo tukaj lahko brali članek o smrti 14-letnice v Disneylandu, pa o 13-letnici, ki ji je v V zabaviščnem parku Six Flags v ZDA, odtrgalo stopali, itd. Najstnica pa je odtlej za vse življenje obsojena na invalidski voziček. Pa se sploh splača tako tvegati, ljudje hočejo preveč in zato plačajo visoko ceno.
Prvo Bore
05. 08. 2007 13.32
čriček ja no ... Saj je lep adrenalin , mapk to ni novica, da se zabavam na topspinu, mapak družinska tragedija. Škoda očeta in sina.
?ri?ek
05. 08. 2007 13.26
Malo adranalina pa more bit......