Črna kronika

Sodišče proti izkopu trupla jeseniške deklice

Kranj, 17. 07. 2017 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na nadaljevanju sojenja za smrt jeseniške deklice je sodišče odločilo, da ni potrebe po izkopu trupla pred letom dni umrle deklice. Z ekshumacijo naj bi ugotovili poškodbe reber deklice. Zdaj se bo vprašanja poškodb reber lotila komisija medicinske fakultete z izvedencema travmatološke in radiološke stroke.

V današnjem nadaljevanju sojenja za smrt jeseniške deklice je sodišče odločilo, da trupla pred dobrim letom tragično preminule dveletne deklice z Jesenic zaradi potreb sojenja ne bodo izkopavali, poročajo mediji.

Po poročanju Dnevnika je izkop dekličinega trupla predlagala zagovornica mame umrle deklice Darja Roblek. Z ekshumacijo naj bi ugotovili poškodbe reber deklice, saj se mnenja strokovnjakov o teh poškodbah na podlagi rentgenskih slik razlikujejo.

Obtožena krivdo za smrt dveletnice prelagata drug na drugega.
Obtožena krivdo za smrt dveletnice prelagata drug na drugega. FOTO: Thinkstock

A je sodnica Milena Turk predlog zavrnila. "Takšno skrajno dokazno sredstvo se mi zdi nesorazmerno z očitanim kaznivim dejanjem lahke telesne poškodbe," njene besede povzema Dnevnik.

Zdaj se bo vprašanja poškodb reber lotila komisija medicinske fakultete z izvedencema travmatološke in radiološke stroke. Medtem pa se mnenja strokovnjakov o poškodbah glave, predvsem o dveh usodnih hematomih, ne razlikujejo. Dokaze o tem, kako naj bi nastale, naj bi leto dni po usodnih dogodkih izdajali poškodovani kosi pohištva v stanovanju, kjer sta z deklico živela njena mama in mamin partner. Na današnji obravnavi so si tako ogledali fotografije, ki so jih ob nedavnem pregledu stanovanja posneli kriminalisti.

Obtožena si je danes zaradi kršenja sodne prepovedi komuniciranja med obtoženima tudi prislužila opozorilo, in sicer zaradi pisma, ki ga je poslala Jakupiju. Trdila je, da je tudi soobtoženi z njo komuniciral prek svojih sorodnikov, a je ta to zanikal.

Obtožena je na sodišče tudi naslovila prošnjo za uvedbo hišnega pripora, da bi skrbela za preostale otroke po odselitvi najstarejše hčerke. Tožilka Tina Lesar zaradi ponovitvene nevarnosti temu nasprotuje, sodišče pa bo o tem odločilo po poročilu o razmerah za življenje pri očetu njenih otrok, ki ga je naročilo pri pristojnem centru za socialno delo, še piše Dnevnik.

Dekličina mati in njen partner sta sicer obtožena zanemarjanja mladoletnega otroka in surovega ravnanja ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij. Med drugim gre tudi za hudo telesno poškodbo, ki je vodila v smrt deklice 4. julija lani. Oba sta krivdo zanikala.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni