Črna kronika

Sodno pridržanje za 40-letno Tržičanko, ki je osumljena uboja podnajemnice

Tržič, 21. 10. 2015 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriminalisti so k preiskovalni sodnici privedli 40-letno Tržičanko, ki je osumljena uboja 54-letne ženske. Ta ji je odredila sodno pridržanje. Okoliščine z ogleda kraja kaznivega dejanja kažejo na nasilen prepir, policija pa zavrača namigovanja, da bi dogodek lahko preprečila.

Kriminalisti so v torek s kazensko ovadbo k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča privedli 40-letno Tržičanko, ki je osumljena uboja 54-letne ženske, so sporočili s PU Kranj. Ta ji je odredila sodno pridržanje.

Za tovrstno kaznivo dejanje se storilca kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.

V preiskavi so kriminalisti potrdili sum, da je žrtev, ki je pri osumljenki v okolici Tržiča neprijavljena bivala od začetka tega meseca, umrla nasilne smrti, rane na njenem telesu pa so bile posledica uporabe ostrih in drugih predmetov. Poškodovana je bila tudi osumljenka, njune poškodbe pa kažejo na obojestransko nasilje, ki se je v stanovanjski hiši, intenzivno pa v kuhinji, dogajalo v noči iz sobote na nedeljo. Okoliščine z ogleda kraja kaznivega dejanja kažejo na nasilen prepir, žrtev pa so policisti našli mrtvo v kuhinji stanovanjske hiše.

Policija
Policija FOTO: POP TV

Policijo je v nedeljo popoldne poklicala osumljenka sama, v veliko pomoč pa so bili občani, ki so jo do njenega prihoda zadržali na kraju dogodka. V tej preiskavi in v zvezi s tem dejanjem so kriminalisti 40-letnico kazensko ovadili tudi zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

"Kljub nekaterim namigovanjem, da bi z več aktivnostmi policije uboj 54-letnice lahko preprečili, moramo poudariti, da pretekli dogodki v ničemer niso nakazovali na možnost tragedije, ki se je zgodila v nedeljo. Resda pa so policisti v zadnjih petih letih v povezavi s krajem kaznivega dejanja obravnavali nekaj različnih dogodkov, vendar ne v povezavi z ravnanji ali dejanji, ki bi imeli znake tako hudih kaznivih ravnanj ali bi na to možnost nakazovali," so še zapisali na PU Kranj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3