Črna kronika

FOTO: Šolski avtobus v potok, otroci pa naprej v šolo

Boštjanj, 28. 01. 2009 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na cesti pri Boštanju se je zaradi snežne brozge prevrnil šolski avtobus in zdrsnil v potok. Otroke sta iz avtobusa rešila voznik in učiteljica, večina pa jih je kljub pretresu prišla v šolo.

Srečo v nesreči je imela skupina osmih otrok od drugega do osmega razreda iz Osnovne šole Boštanj, ki je namesto v šoli pristala v potoku Jablanica. Kot so za 24ur.com povedali na PU Krško, se je nesreča zgodila okoli 7. ure zjutraj približno dva kilometra pred Boštanjem.

Policisti bodo zoper voznika na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.
Policisti bodo zoper voznika na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo. FOTO: www.lokalno.si

Voznik avtobusa je med vožnjo v ovinek zapeljal na bankino, da bi se izognil morebitnim nasproti vozečim vozilom, pri tem pa zabredel v snežno brozgo ob vozišču, zaradi česar se je avtobus bočno prevrnil v potok. V nesreči ni bil nihče poškodovan, dobili so le praske, odrgnine in podplutbe, bili pa so tudi premočeni in premraženi.

Voznik se je iz prevrnjenega vozila rešil sam, nato pa ob pomoči ene od učiteljic, ki se je v tistem trenutku pripeljala mimo s svojim vozilom, na varno pomagal še osmim otrokom v avtobusu. Ti so se po nesreči vrnili domov, večina pa jih je nato odšla šolo.

Izredni tehnični pregled avtobusa ni pokazal posebnosti.
Izredni tehnični pregled avtobusa ni pokazal posebnosti. FOTO: www.lokalno.si

Policisti so za voznika avtobusa, ki je tudi obvestil policijo o nesreči, odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazala prisotnosti alkohola. Za avtobus je bil odrejen izredni tehnični pregled, ki ni pokazal posebnosti; policisti so zasegli tahograf vozila. Tako voznik avtobusa kot avtobus sam sta izpolnjevala zakonske pogoje za prevoz skupine otrok.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (105)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Otroci Oportunizma
30. 01. 2009 22.20
+1
vete kaj..ne šimfite čez voznika če ne vete kako je sploh u resnici use zgledal..u nesreči je bil udeležen tut moj sošolc pa po njegovih ni niti najman kriv voznik..sicer je pa tut mene učasih ta šofer vozu in je zmeraj biu čis ured pa tut divjau ni in niti se mu ni plo za par minut za kakšn čik kr sploh kadiu ni..
clovekk
30. 01. 2009 18.55
Abrams: Sramota, da neumno razmišljaš! Odgovor Mediji: Takoj ko so postavili avtobus nazaj na cestišče, je policist-inšpektor izmeril profil gum. Bila so ustrezna. Avtobus je tudi po nesreči bil v voznem stanju in se je najprej odpeljal v Boštanj na tehnični pregled in potem v Celje. Če voznik ne bi prilagodil vožnje glede na razmerje na cesti, bi avtobus treščil in bila bi možnost žrtev. Tako je ''v tem primeru - na srečo'' samo zdrsnil po grabnu in se prevrnil na desno stran. Ledena cesta in teža avtobusa so pač delovala po svojih zakonitostih. Na žalost.
speady
29. 01. 2009 19.47
morš bit pa ful driska na cest da te bus rine
tinie100@email.si
29. 01. 2009 15.04
Ni videt kakšnih količkov, ki bi naj nakazovali do kam sega vozišče! Ni zaščitne ograje, ob potoku? Je pa tudi mene v torek avtobus "rinil" na cesti! Nekateri, med njimi tudi poklicni vozniki, še niso slišali za VARNOSTNO RAZDALJO !!! Sam v takšnih razmerah držim 3x razdaljo, kar nekateri idioti izkoriščajo z odvzemom prednosti. Pa da ne omenjam da VEČINA ne zna pravilno uporabljati smerokazov, če jih sploh uporabijo !!!
tim.debeli5
29. 01. 2009 11.24
sipterji pac!!1
tim.debeli5
29. 01. 2009 11.24
ucitelji so sipterji 2 je domol peljalo in je mislila kaj je naredila!!!!!!
tim.debeli5
29. 01. 2009 11.24
ta uciteljuica ni mela tuki nc zraven(mi smo bili že usi reseni) ko je ona kumi prišla in začela paničariti!!
mhz
29. 01. 2009 10.18
media: Torej: Nekdo ti bo na tvojem sprehodu po gozdu pod listje nastavil medvedjo past in ti kot allmighty se boš tej pasti sproti izognil/a ker boš to v naprej predvidel/a. Prosim, da svoje izjave prihraniš za kakšen šov kot npr.: kako biti vsaj malo pameten. Pa še nekaj zate Abrams: če se ti mudi, ponavadi ne voziš tako počasi in se ne poskušaš izogniti morebitnemu nasproti vozečemu vozilu v upanju, da boš tako naredil za vse najboljše. Če bi se šofer pripeljal prehitro, bi verjetno danes brali kakšno osmrtnico. Vsi smo ljudje, ki za časa svojega življenja naredimo veliko predvidljivih in nepredvidljivih napak.
media
29. 01. 2009 09.55
očitno se posta ne da popravt... se veliko vozim po terenu predvsem po snegu in vem kaj je odgovornost in prilagoditev vožnje. V tem primeru šofer očitno ni bil dovolj odgovoren...če je ta cesta tako boga in razrita bi moral biti še bolj previden!
ya_uwat
29. 01. 2009 09.52
@media: predlagam ti, da si še enkrat prebereš članek, neandrtalka
media
29. 01. 2009 09.46
no še enkrat: Me zanima, če je imel avtobus zimske gume in če je voznik prilagodil vožnjo razmeram na cesti (če ne drugače pa 5km7h!), tako kot delajo normalni vozniki - jih je očitno čedalje manj! Vsak butl z letnimi gumami bi najraje videl, da ima avtocesta talno gretje:)
ya_uwat
29. 01. 2009 09.45
@media: zate velja isti komentar malo nižje kot za g. Abramsa
koza nora
29. 01. 2009 09.39
VSI TISTI,KI STE TAKO PAMETNI PA KRITIZIRATE ŠOFERAJ:SPLOH SE NE ZAVEDATE,KAKŠNA ODGOVORNOST JE VOZIT OTROKE.SEM PREPRIČANA,DA NI NIBEN ŠOFER TAK NOR,DA BI PIL PREDEN NALOŽI OTROKE IN KI VOZI ŠOLSKI AVTOBUS.
media
29. 01. 2009 09.39
me zanima, če je imel avtobus zimske gume in če je voznikprilagodil vožnjo razmeram na cesti !!! - kot to delajo normalni ljudje - očitno jih je na cesti čedalje manj - vsi butli z letnimi gumami bi najraje vidl, da ima avtocesta talno gretje :)
ya_uwat
29. 01. 2009 09.37
Abrams ti si via, tako kot večina danes vseh. takoj tožit, takoj kdo bo bolj najebal itd. verjetno se v življenju ukvarjaš z neživo naravo ker odgovornosti, da bi delal z ljudmi ne upaš prevzet. luzer! mulci so živi in dravi...super. v šoli bodo heroji, ko bodo svojim sošolcem razlagali kaj se jim je zgodilo. šofer je odreagiral fantastično (ti praviš, da sramota za njega...si bil zraven). verjetno v tvojem svetu je zdrs s poledenele ceste nemogoč, ker ti si prfekt. bumbar zahojen. zaradi takih kot si ti, je danes naša družba v taki pizdi kot je. sram bilo tebe!!!
Blaž Resnik
29. 01. 2009 09.30
Abrams, neki ti bom povedu, kak so tam okol sevnce pa boštanja zjahane ceste! ne morš krivit voznika, k je gradbišče tam in ni niti oreng spluženo, še posipan ni fajn!!!!!
shaun
29. 01. 2009 09.26
.... Abrams ... Voznik pije kavo samo zjutraj doma in ne kadi. Mogoče malo prehitro napačno sklepaš. Cesta je bila poledenela, peska in soli ni bilo. Me zanima tvoja reakcija in obvladanje vožnje na takšni cesti z 12 tonskim avtobusom.
___
29. 01. 2009 08.57
Naš šolski sistem je tako v kurcu da otroci morajo v šolo, drugače tvegajo da jim ukradejo vse ocene in dajo popravca... sedaj pa imate ko podpirate zadrte prdce da uvevljavljajo debilno tiranijo. Še nekaj let pa vaš otrok ne bo smel niti umreti ker bo moral iti v šolo.
Abrams
29. 01. 2009 08.43
Sramota za voznika. Takim nesposobnežem naj bi zaupal svoje otroke. Človek, ki vozi avtobus bi moral najprej misliti na varnost potnikov. Ne pa da samo razmišlja, kako bo čimprej prišel na cilj, da bo lahko v miru spil kavo in pokadil cigaret. NE VEM ČE JE KRIVO CESTNO PODJETJE: ODVADIMO SE TEGA IN BODIMO BOLJ KRITIČNI DO SEBE:
jezni_jezek
29. 01. 2009 08.31
luknje na cesti so tudi krive pa malo naprej od tuša tam v boštanju riktajo cesto in če ne poznaš cesto lahko komot zapelješ kar v savo, KATASTROFA KAKE CESTE IMAMO VELIKO NESREČ JE TUDI ZARADI SLABIH CEST namest da zriktajo ceste čepijo po pisarnah in pijejo kavice še kako tablo je težko postavljat tam ko je treba čakamo več kot 2 meseca pa tabla še vedno NI.BANDA