Črna kronika

Štajerski policisti pohvalili ravnanje mizarja in njegovega brata: Pred prihodom gasilcev sta prekrila stroje in orodje

Maribor, 06. 12. 2016 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kraju Rdeči Breg v občini Lovrenc na Pohorju je zagorelo ostrešje mizarske delavnice. Lastnik in njegov brat sta skušala ogenj pogasiti z gasilnim aparatom, a bilo je prepozno. Poklicali so gasilce, še preden pa so ti prišli sta omenjena stroje zaščitila pred vodo. S prisebnim ravnanjem sta močno zmanjšala škodo.

Gasilci
Gasilci FOTO: Jani Dolinšek

Včeraj je nekaj po 18. uri zaradi pregretja dimniške cevi, ki je speljana skozi leseno montažno steno, zagorel tram ostrešja mizarske delavnice v kraju Rdeči Breg v občini Lovrenc na Pohorju. Začetni požar sta skušala z gasilnim aparatom pogasiti lastnik objekta in njegov brat, vendar jima to ni uspelo, ogenj pa se je razširil na ostrešje.

Požar so pogasili gasilci, ki so odstranili celotno ostrešje in s tem odvrnili nevarnost, da bi se ogenj razširil na lesen silos, v katerem je bila večja količina lesenih skoblancev, prahu in žagovine, kar bi lahko povzročilo tudi eksplozijo.

Policisti pohvalili prisebno ravnanje lastnika objekta in njegovega brata

Lastnik objekta in njegov brat sta v požaru ravnala zelo prisebno, saj sta medtem, ko so bili gasilci že na poti, s ponjavami prekrila mizarske stroje in ročno orodje. “S tem sta preprečila občutno dodatno škodo, ki bi jih na teh strojih in orodju lahko povzročila voda ob gašenju,” je še dodal policijski predstavnik Miran Šadl

Materialna škoda še ni natančno ocenjena, po prvih ocenah pa ne presega 50.000 evrov. Policisti, ki so opravili ogleda kraja požara, so tujo krivdo za požar izključili. Ko bodo zbrali vsa potrebna obvestila bodo pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Simoni?
07. 12. 2016 17.18
Delavnica in stroji po vsej verjetnosti niso bili zavarovani....
provokatorr
06. 12. 2016 13.23
+2
predvsem je lahko zavarovalnica tista, ki ju naj pohvali, ker ni škoda večja. po drugi strani pa je tako početje lahko nevarno zaradi dima in ognja, tako da ju policija spet ne bi smela preveč hvaliti
Ramzess
06. 12. 2016 13.36
-7
Ni jasno ali je šlo za iste prostore ali ne, kaj šele poslopje, saj je ogenj zajel več poslopij kot kaže.
Ramzess
06. 12. 2016 13.38
-8
Morda bo zavarovalnica ugotovila kaj in dejanski razlog pokrivanja strojev in tehničnega orodja (ni nujno, da šlo dejansko za ročno orodje).
Ramzess
06. 12. 2016 11.43
-13
In sta imela čas, ... marsikdo poskuša zavarovati svoje premoženje, a niso pohvaljeni. Naj le gledajo da teh strojev in orodja ne bo na odškodninskem zahtevku.
Slovencek1
06. 12. 2016 11.56
+14
Ramzess
06. 12. 2016 13.35
-9
Niti ne, gre pač za dejstva, in da, tega pokritega potem ne sme biti na odškodninskih zahtevkih.