Črna kronika

Stanovanje pogorelo do tal, ena oseba se je zastrupila

Maribor/Horjul, 31. 10. 2012 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Mariboru so se gasilci spopadli s požarom, ki je popolnoma uničil stanovanje. Eno osebo so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom odpeljali v bolnišnico. V občini Horjul pa je ogenj uničil več prostorov v stanovanjski hiši.

V Mariboru je bilo stanovanje popolnoma uničeno. (fotografija je simbolična)
V Mariboru je bilo stanovanje popolnoma uničeno. (fotografija je simbolična) FOTO: Thinkstock

Gasilci so imeli sinoči veliko dela v občini Horjul in v Mariboru. Okoli 20.30 je na Vrzdencu v občini Horjul zagorelo v stanovanjski hiši. Z uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da so zagorele odeje, požar pa se je razširil. Zagoreli sta tudi sosednji sobi. Posredovalo je 59 gasilcev, ki so preprečili, da se je požar razširil na ostrešje hiše. Starejšega stanovalca so morali odpeljati v bolnišnico v Ljubljano, saj se je nadihal dima. Dežurni električar Elektro Vrhnika je na objektu odklopil elektriko, gasilci pa so postavili požarno stražo.

V Mariboru pa je okoli 22. ure zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta v Župančičevi ulici. Gasilci so v stanovanje vstopili preko zidarskega odra, ki obdaja stanovanjsko stavbo, in pogasili požar. Stanovanje je bilo v celoti uničeno, poškodovano pa je bilo tudi stanovanje pod njim. Nastala je večja gmotna škoda, vzrok požara pa še ni znan. V stanovanju je bila oseba, ki se je zastrupila z ogljikovim monoksidom, zato so jo odpeljali v mariborski klinični center. Tudi tukaj so čez noč postavili požarno stražo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
01. 11. 2012 19.32
+1
Verjetno dimniški požari. Stvari se pa nič ne uredijo. Koncesijo dobijo samo nekateri, obisk dimnikarja obvezen, požarov se pa nič ne zmanjša. Živela svoboda, naj si sam spuca dimnik, tisti, ki ga hoče sam spucat. Naj plača dimnikarja tisti, ki hoče plačevati. Prisila ni nikoli dobra in vodi do upora.
BogiEmil
01. 11. 2012 08.02
+1
So stvari, katere naj gorijo, so pa stvari, v katerih živimo in privoščljivost, da nekomu pogori dom in vse kar je imel, je nizkotnost brez primera ... upam, da se ljudje zavedajo, da ko se bo to zgodilo nam, bomo šli v cyber caffe pa si prebrali, kaj nam kdo želi .... in, po moje, se bomo počutili fenomenalno .... rajš ruknte tist euro pa pol, k ga vsak dan na kafetu zagonte, da bo nekomu omogočeno dostojno življenje .... marš ... s takimi izjavami ste pokazali, kaj ste .... pol se pa še sprašujete, če se vam kaj hudega zgodi, pa jokate pa to, pa vas noben ne šmrigla, dobro gre z dobrim, slabo s slabim .... pa se pejte ....
ziva35
31. 10. 2012 19.50
+9
Ne delaj se norca iz takih stvari!!!. Jutri se lahko kaj takega zgodi tebi!
križar
31. 10. 2012 17.18
-11
A so Mariborčani nehali ločevat med radarji in objekti za prebivanje??