Črna kronika

Starši oprani krivde za umor lepotne princeske

Washington, 10. 07. 2008 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družina leta 1996 zadavljene JonBenet Ramsey je oprana vseh sumov. Najnovejše DNK preiskave so pokazale, da nihče od njih ni morilec. Iskanje se nadaljuje.

JonBenet je pri rosnih letih že tekmovala na lepotnih tekmovanjih.
JonBenet je pri rosnih letih že tekmovala na lepotnih tekmovanjih. FOTO:

Najnovejša preiskava DNK je starše brutalno umorjene mlade lepotne princeske JonBenet Ramsey oprala vseh sumov. Javna tožilka se je Johnu Ramseyju, njegovi sicer že pokojni ženi in sinu že opravičila za škodo, ki so jim jo morda povzročili.

Sicer oče, mama in brat umorjene deklice nikoli niso bili obtoženi zločinskega dejanja, vendar je bila nad njimi vseh 12 let od umora senca dvoma. Zdaj pa je preverjanje DNK izbrisalo tudi ta dvom; sledovi DNK na pižami, ki jo je deklica nosila v noči umora, ne pripadajo nikomur iz družine Ramsey. Policija je že leta 1998 preverila DNK sledove s spodnjih hlačk in izpod nohtov in tudi takrat niso našli sledi, ki bi kazali na krivdo družine. Zdaj pa so odkrili še pižamo, ki jo je sicer morilec slekel pred umorom, na njej pa so prav tako našli DNK napadalca.

Znanstveni dokazi kažejo na to, da je družina Ramsey le žrtev tega resnega zločina. Javna tožilka Mary Lacy

Morilec šestletne deklice je neznani moški, ki jo je decembra 1996 zločinsko pretepel in zadavil. Mrtvo hčerko je našel prav oče John v kleti razkošne družinske hiše v Koloradu, osem ur po tem, ko so starši prijavili njeno izginotje. “DNK neznane osebe je pomemben in močan dokaz. Prepričani smo, da pripada storilcu,” je dejala javna tožilka, ki je povedala, da je taisti dokaz opral krivde tudi Johna Marka Karra, nekdanjega učitelja, ki je leta 2006 priznal umor deklice, čeprav tega ni storil.

Oče umorjene deklice John Ramsey je po novinarski konferenci tožilstva dejal, da je hvaležen, ker je družina oprana suma. “Ljudje težko razumejo, da lahko neznanec vdre v tvojo hišo in umori otroka v njegovi lastni postelji, zato si je lažje misliti, da je to storila družina. Na žalost je to postal zabavni dogodek za veliko medijev. Zaradi nas se je povečevala gledanost,” je dejal Ramsey in še povedal, da so ob smrti hčerke čutili takšno bolečino, da se sploh niso mogli obremenjevati še z obtožbami javnosti. “Smrt JonBenet nas je močno prizadela, še posebej zaradi načina, kako se je zgodilo,” pravi John.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
10. 07. 2008 22.33
Sličen primer o Madiie iz Anglije in neukusne komentarje proti njej in njenim staršem.
okhasan1
10. 07. 2008 21.37
pri nas v Rusiji je eden prigovor- jokaj ne za tistim kdo umrl a za tistim kdo ga je pokopal.
okhasan1
10. 07. 2008 21.35
upam da bo morilec kaznovan. NIHČE RAZEN NJEGA NA NOBEDEN NAČIN NI KRIV ZA TO TRAGEDIJO. Starši so pa bogi - bolje da jih je zaklal skupaj z otrokom - manj bi trpeli. če bi moji hčerkici kdo takega storil,mimogrede da se to zgodi lahko tudi če jo ne ispostavljam javnosti in t.d. , jaz bi umrla od muki in žalosti...
02071987
10. 07. 2008 19.01
bogi otrok...tko alpa drugac
mala33
10. 07. 2008 14.35
arksikris aleluja
arksikris
10. 07. 2008 13.35
+1
Posredno so krivi starši. Tako majhnega otroka izpostavljati umazanemu svetu medijev, je zločin. Starši , zaščitite svoje otroke pred mediji in medijsko popularnostjo. Pustite jim njihovo otroštvo neokrnjeno!
luka.6000000@gmail.com
10. 07. 2008 13.02
ja popi sucks
bunza
10. 07. 2008 12.47
Pa kaj se te na popu delajo norca iz novinarskega poklica ali iz bralcev. TO JE STARO ŽE NEKAJ LET!!!!
Ramzess
10. 07. 2008 12.28
Od tega je že dvanajst let, pa še zmeraj ni konec, pa ne da so ta DNK test naredili še le zdaj. "Javna tožilka se je Johnu Ramseyju, njegovi sicer že pokojni ženi in sinu že opravičila za škodo, ki so jim jo morda povzročili." Morda, ali so ali pa niso, nič vmesnega ni. Takšno opravičilo še vedno pušča odpro vsaj eno okno, ki predstavlja dejstvo, da oblasti neuradno še niso odstopile od lastne, že precej zakoreninjenega prepričanja in miselnega vzorca. Ljudje zelo težko spreminjalo stara prepričanja in miselne vzorce. Nič v tem svetu ni gotovega, žal. Olajšanje ni veliko, pa vendar, storjene škode ni mogoče kar tako, na mah, popraviti. "DNK neznane osebe je pomemben in močan dokaz. Prepričani smo, da pripada storilcu" Že res da je, dandanes, a je vseeno pomembno v kakšni vlogi nastopa. DNK ni vedno vse in dovolj. "da je taisti dokaz opral krivde tudi Johna Marka Karra, nekdanjega učitelja, ki je leta 2006 priznal umor deklice, čeprav tega ni storil." V kakšnih okoliščinah je priznal, sam od sebe že ni. "Oče umorjene deklice John Ramsey je po novinarski konferenci tožilstva dejal, da je hvaležen, ker je družina oprana suma." Vse lepo in prav, a vseh vrat še ni treba zapreti za sabo. Nič v tem svetu ni gotovega, žal. "da so ob smrti hčerke čutili takšno bolečino, da se sploh niso mogli obremenjevati še z obtožbami javnosti." Ne vem točno, kaj je hotel reči s tem, pred čim se izmika, ko se stvari naberejo, je še težje. Kljukica, tinie100 in beibika imate prav, starši izpostavljajo otroka, na absurden način, potem pa se čudijo, in drugi okrog njih, če se otroku kaj zgodi, celo tragičnega. Suma za zločin so res uradno oproščeni, a odgovornost do otroka, še vedno ostane. Težava pri odraslih je, da ne vedo, kje so meje dobrega okusa, kje se konča lepota in začne nakičena eleganca. Otroci naj ostanejo otroci, tudi po videzu, ne pa da vizualno prehitro odrastejo, in postanejo mali moški ali male ženske, modni in po tihem še kakšen akt, ko to sploh ni potrebno, na katerem se kažejo zgolj odrasli, oz. starši, otroci pa sicer od tega nimajo nič, da o kakšni sproščenosti ne govorimo. Nekateri gredo absoltutno predaleč, z ličenjem in kičenjem otrok, ki še za odrasle ni primeren, pa nisem proti ličenju in nakičenju, na njim primernem nivoju, da ne govorimo o oblačenju, to je za odrasle, ne otroke. Vrhunec tega neperimernega načina življenja odraslih, je ličenje in kičenje otrok, za take in drugačne izbore male miss, absurdno je, da otrok, v pravem pomenu besede in pogleda, ni več, tako daleč gredo. In če bi te otroke, pod to masko in obleko, zamenjali 'mali ljudje', pogovorno pritlikavci, sem 99,9% prepričan, da publika sploh ne bi opazila razlike. Če gledaš tako zadevo, se vprašaš že na začetku, kakšno tekmovanje pravzaprav imajo, otroško, oprostite, ampak žal tega ni videti. Nič nimam proti lepoti in eleganci, ki je bolj za odrasle kot za otroke, samo pretirana ne sme biti, otrok pač naj bo otrok, v vseh pogledih.
beibika
10. 07. 2008 11.01
mislm da pa svojga otroka spremeniš v barbiko..pol pa res =S mi zmanka besed... jst nevem kaj se pol folk čud, da se otroku kej nardi... sej ni čudn.. sej ubistvu to ti ni več otrok ampak ena lutka k jo lahko vlačš od frizerjaa itd.. sramota..se mi mala full smil.. sam pa tui tko vrjetno ni mela kej dost od življenja =S Bogica..
WyattEarp
10. 07. 2008 10.47
ne vem kako so 12 let rabil da so DNK analizo naredil...
tinie100@email.si
10. 07. 2008 10.26
Ti starši so krivi, da so ubogo deklico mučili frizerji in kozmetičarke, ko so jo pripravljali na to "tekmovanje". Mučenje je po videzu sodeč moralo biti večurno. Tekmovanje kateri starši so bolj butasti in brez vesti do lastnega otroka.
tinka.tonka
10. 07. 2008 10.14
no, dobro. storilec š evedno ni znan... sem pa od nekdaj zgrožena nad temi lepotnimi tekmovanji deklic. zdi se mi absurdno. ponavadi pa za njimi stojijo zafrustrirane mame, ki jim ni uspelo nič v življenju in se želijo samoaktualizirati skozi svoje hčerkice. joj joj joj...