Črna kronika

FOTO in VIDEO: 59-letnik je imel dovoljenje za pištolo, policija pa ga nikoli ni obravnavala zaradi nasilništva

Ajdovščina, 19. 09. 2016 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
B.G./K.H.
Komentarji
0

Tik pred streljanjem sta se moška vsak s svojim avtomobilom vozila po parkirišču bencinskega servisa. 59-letnik je zaparkiral 64-letnika, ki je nato stopil iz avtomobila in zakorakal mlajšemu moškemu nasproti. Slednji ga je večkrat ustrelil s pištolo, na koncu pa sodil še sebi. 59-letnik je imel dovoljenje za pištolo, nikoli ga niso obravnavali zaradi nasilništva, imel pa naj bi težave z alkoholom.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Krvavi dogodki
    03:02
    Iz SVETA: Krvavi dogodki
  • Iz 24UR: Osebni obračun
    02:50
    Iz 24UR: Osebni obračun
  • Iz 24UR: Dovoljenje za pištolo
    02:26
    Iz 24UR: Dovoljenje za pištolo

Okoliščine tragičnega dogodka na Ajdovskem novogoriški kriminalisti še preiskujejo z namenom, da bi ugotovili vse okoliščine njunega spora oz. motiv, zaradi katerega oba moška izgubila življenje. PU Nova Gorica

Po včerajšnji tragediji na bencinskem servisu v Ajdovščini, so danes policisti postregli z dopolnjenim poročilom o dogodku. Kot smo že poročali, so novogoriški policisti včeraj ob 10:15 prejeli klic, da so na enem od bencinskih servisov odjeknili streli in da sta dve osebi umrli. Na kraj tragičnega dogodka so bili napoteni policisti in novogoriški kriminalisti, ki so med drugim ugotovili, da sta se dva moška, stara 59 in 64 let, oba iz območja Upravne enote Ajdovščina, najprej sprla, pišejo v poročilu. Na podlagi izjav prič in ostalih zbranih informacij so ugotovili, da sta se tik pred tragičnim dogodkom moška vsak s svojim vozilom vozila po parkirišču bencinskega servisa, nakar je 64-letnik parkiral, 59-letnik pa takoj za njim. Starejši je nato izstopil iz avtomobila in zakorakal mlajšemu moškemu nasproti. 59-letnik ga je tedaj večkrat ustrelil s pištolo, na koncu pa sodil še sebi. Po streljanju sta oba moška mrtva obležala na kraju.

Na kraju tragedije
Na kraju tragedije FOTO: POP TV

Kmalu po tragičnem dogodku je na kraj prispela ekipa reševalcev Zdravstvenega doma Ajdovščina z zdravnikom, ki je na kraju lahko le še potrdil njuno smrt oziroma da sta oba udeleženca spora podlegla strelnim poškodbam.

Policisti so v zvezi z omenjeno zadevo obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Zoper oba pokojnika je bila odrejena obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Kot je sicer že včeraj potrdila policija, je imel strelec pri sebi pištolo, za katero je posedoval ustrezno dovoljenje, po prvih zbranih podatkih pa naj bi šlo za spor osebne narave.

Kaj je znano neuradno?

Neuradno naj bi bila mrtva moška stara znanca, ki naj bi se pred streljanjem že vse jutro prepirala po Ajdovščini in popivala. Krvavi epilog je spor dobil na črpalki, ki je bila zjutraj po maši polna ljudi, ki so si privoščili jutranjo kavo.

Ustreljeni naj bi bil nekdaj manjši podjetnik. V vasi je imel pred dvema desetletjema imel gostilno in trgovino, ki so ju nato prodali na dražbi. Domačini so vedeli, da je zapadel v dolgove in da nima denarja, so poročali v oddaji 24UR. S strelcem sicer nista imela skupnih poslov. Je pa strelec z nekdanjo ženo nekoč imel zlatarno, ki jo zdaj vodi sama. Ni povsem znano, ali je morda takrat svoji žrtvi posodil denar, ki naj bi bil v središču spora, kot tudi ne, koliko mu je posodil. Iz časov, ko je še imel zlatarno, naj bi imel strelec tudi pištolo.

Med številnimi pričami, ki so po prvem od treh strelov v žrtev pritekle iz lokala, so bili tudi številni otroci.

Morilec naj bi imel težave z alkoholom

"Nikoli ne bi rekli, da je bilo karkoli narobe," pripovedujejo sosedje ubitega 64-letnika. Moški naj ne bi nikogar v vasi prosil za denar ali potarnal, da potrebuje pomoč. Domačini se zato sprašujejo, zakaj naj bi si od svojega krvnika, nekoč prijatelja, izposojal denar.

V oddaji 24UR so še poročali, da naj bi imel morilec precejšnje težave za alkoholom, streljal pa naj bi v različne dele žrtvinega telesa. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3