Črna kronika

FOTO in VIDEO: Zakaj je vlak zapeljal na tir, kjer je stal pokvarjeni vlak?

Ljubljana, 29. 10. 2012 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na železniški postaji Vižmarje sta trčila vlaka. Poškodovanih je bilo 18 ljudi, a nihče huje. Policisti preverjajo, ali je bilo storjeno kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. Nesrečo je najverjetneje zakrivil človek.

Nekaj minut pred 8. uro je na železniški postaji Vižmarje v Ljubljani mednarodni potniški vlak naletel na mirujoči potniški vlak.

S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je nesreča zgodila ob 7.45 na železniški postaji v Vižmarjah. ''Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je mednarodni potniški vlak pripeljal iz smeri Ljubljane (smer proti Kranju) ter bil na železniški postaji Vižmarje usmerjen na tir 3, na katerem je takrat že stal drugi potniški vlak, s katerim sta trčila,'' so naknadno sporočili s PU Ljubljana.  Mednarodni potniški vlak je peljal iz smeri Beograda proti Beljaku.

Poškodovanih 18 ljudi

Iz pokvarjenega potniškega vlaka so v tistem trenutku ravno izstopali potniki, so pojasnili ljubljanski policisti. Po prvih zbranih podatkih je bilo v nesreči lažje poškodovanih 18 oseb, od tega so jih 10 sprejeli v ljubljanskem kliničnem centru. Vsi so že odpuščenih v domačo oskrbo

Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo tudi v smeri sumov storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa. O zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.
Ogleda kraja nesreče se je med drugimi udeležil tudi glavni preiskovalec železniških nesreč.

Po nekaterih neuradnih podatkih naj bi pridržali prometnika. Na PU Ljubljana so povedali, da teh podatkov nimajo, so pa policisti opravili potrebna preiskovalna dejanja, s katerimi so zbirali podatke o nesreči.

Strojevodja ni bil obveščen, da je na tiru vlak

Danijel Lenart, glavni preiskovalec železniških nesreč na ministrstvu za infrastrukturo, je za oddaji 24UR povedal, da preiskujejo vsa tehnična sredstva, posnete pogovore in vso pisno gradivo, ki se je uporabljalo za vodenje prometa. Po prvih ocenah je škode za okoli 300.000 evrov.

Lenart je namignil, da je za nesrečo najverjetneje kriv človeški faktor, mogoče prometnik. ''Ljudje smo pač ljudje,'' je dejal in dodal, da je za prave rezultate treba počakati na konec preiskave. Jasno je, da strojevodja, ki je upravljal mednarodni potniški vlak, ni mogel pravočasno zaznati, da je na tiru vlak, saj ni bilo izdanega znaka, ki ga na to opozoril.

Rok za končanje preiskave je po besedah Lenarta eno leto, a meni, da bodo preiskavo zaključili že prej.

Vlak z Jesenic se je pokvaril, a ni bil prazen

Kot je za 24ur.com pojasnil Marko Tancar, tiskovni predstavnik Slovenskih železnic (SŽ), je stoječi potniški vlak pripeljal z Jesenic, tam pa je stal, ker je bil v okvari. Ta potniški vlak naj bi bil zato tudi prazen, je dejal Tancar. ''Tja pa je nato pripeljal mednarodni vlak s številko 1114 in trčil v to garnituro,'' je povedal.

Toda potniki in udeleženci v nesreči so pripovedovali, da pokvarjeni vlak ni bil prazen, ampak da je nekaj potnikov na vlaku čakalo, da lokomotiva vagone potegne do središča mesta. To informacijo je kasneje potrdil tudi generalni direktor SŽ Dušan Mes. "Potnikom se iskreno opravičujem za preživeti strah in neprijetnosti," sporoča Mes in dodaja, da je varnost železniškega prometa v Sloveniji primerljiva z varnostjo na drugih evropskih železnicah.

Na SŽ so takoj začeli s preiskavo izrednega dogodka, ki bo pokazala, zakaj je prišlo do trčenja. Mes še zagotavlja, da bodo opravili preiskavo v najkrajšem možnem času in tudi sprejeli ustrezne ukrepe, da se takšna nesreča ne bi več zgodila.

Preberite še: Potnica na stoječem vlaku je za 24ur.com spregovorila o nesreči.

Trčenje vlakov
Trčenje vlakov FOTO: Svet

Zaradi izrednega dogodka je bila nekaj časa za ves lokalni železniški promet zaprta železniška proga med postajama Ljubljana in Medvode, ki pa je spet odprta. Vlaki tako vozijo normalno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (269)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

križar
30. 10. 2012 11.35
+1
Problem je v komunikaciji v izvršilni službi,85% poteka v ex-yu jezikih,pismenost zaposlenih na SŽ je porazna,prometniki se usposobijo v 3 mesecih,kljub zahtevani 5. stopnji izobrazbe,so sindikalisti "zaslužne" ne glede na izobrazbo vrinili na izobraževanje,in rezultat kakršen je tale bo še kje viden ,če nekdo ne bo korenito spremenil poslovanja na SŽ in ugasnil velike "šefe",ki nimajo pojma o tehnološkem procesu,ampak so del.mesta zasedli z dokazovanjem pripadnosti sindikatom in SDS-ovcem,ki upravljajo SŽ!
Darko32
30. 10. 2012 10.41
+1
Neverjetno kaj se gredo. Če gledamo zanimivosti vidimo, da so dve vzporednici z nesrečo na JEsenicah. V obeh primerih se je vozilo na zaseden tir. Torej je nekdo hudičevo zamočil. ZAnima pa me kako je lahko strojevodja vozil na zaseden tir v VIŽMARJIH, če obstaja varnostna naprava. Torej so vsi skupaj goljufali varnostno napravo. KEr so že dve nesreči, kjer še ni jasnih ugotovitev o krivcih je več kot na mestu, da gre za opravljanje dela po liniji najmnjšega odpora. TA vlak, ki je stal na postaji bi je varovan z nekimi varnostnimi napravami. Torej so te varnostne naprave goljufali in zato je počilo. ZAnimivo pa je to, da so v vseh nesrečah udeležene nove lokomotive, ki naj bi imele sodobno elektroniko in varnostne naprave. Ali gre za nepoznavanje ali pa gre za manipuliranje z varnostnimi napravami. Tukaj nekaj ne gre skupaj in to je, da se ne ujemajo tehnične karakteristike delovanja varnostnih naprav z dogajanji na terenu.
križar
30. 10. 2012 11.36
BogiEmil
30. 10. 2012 03.04
Po moje je to kriv Sandy .....
mitjaa
29. 10. 2012 23.18
-5
baje da se je nesreča zgodila zato ker so še delali z windows xp in niso hotli naložit sedmice
križar
30. 10. 2012 11.37
+2
Kajetan
29. 10. 2012 22.40
+6
Varnostna naprava v osnovi ne sme dovoljevati takšnih posegov prometnika to je vožnja na zaseden tir. Vendar lahko izpostavimo naslednje možnosti za kaj se je to lahko zgodilo: - tir kjer je stal potniški vlak ni imel naprave ki bi cenralni postavljalni napravi signalizirala zasedenost tira, kar posledično pomeni da se lahko smerna vožnja postavlja iz obeh strani ne glede na to ali je vlak gori na tirih ali ni (posledično spregledal prometnik), - na postaji ni elektro relejne signalno varnostne naprave ampak je mehanska ki nima nadzora zasedenosti tira (lahko je napaka kretnika ali prometnika odvisno od zasedbe na psotaji), - prihajajoči vlak je imel postavljen uvoz na klic - kar poeni da je vedel da vozi na tir ki je zaseden in je hitrost omejena na 10 km/h in če ni vedel posledično mora vozir z največ 10 km/h (posledična krivda obeh strojevodja in prometnika), - vlak je uvažal preko naloga neodvisno od postavitve - premikalni signali pa dovoljuejo postavitev na zaseden tir (torej je eden od obeh spregledal strojevodja ali prometnik), - strojevodja je uvozil brez postavljenega signala, potrdil avtostop napravo in onemogočil njeno delovanje (krivda strojevodje) In pa ena izmed dobrih možnosti ISKRA elektro relejne postavljalne mize če vlakom postaviš mimobečno pot in en vlak stoji na števcih osi drugemu potegne relejna na isti tir toej vožnjo v odklon na tir ki je bil zaseden z pokvarjenim potniškim vlakom - RAKEK oktober 1993 - vendar hvala bogu brez trka in škode.. To so vse možnosti drugih ni, je pa še ena ki pa je če je sneg in prebija naprava malo utripa in postavlja po svoje, ampak v teh pogojih pač moraš biti previden žal. Vedeti pa morate da ni nujno da je hitros velika pokvarjen vlak je bil zavrt prihajajoči je pač s svojo silo naletel nanj, preden pa se to ustavi pa pač gre nekaj v zrak.. Upam da ni nobenemu kaj hujšega...in da so vsi celi. Glede krivde pa se lahko vzdržite z komentarji če ne poznate situacije..
cable
29. 10. 2012 23.24
+3
mumblyy
29. 10. 2012 23.49
+5
Torej ta karambol sploh ni tako nedolžen in bi se, če bi bili pravna država in če bi strokovnjaki opravljali svoje delo, ne pa zanj dobivali le plačo, nekdo moral zaradi tega usesti na Dob. Železnice, v katere vlagamo milijarde evrov za modernizacijo, so na stopnji izpred 2WW. Kje je potem ves ta denar?
Kajetan
30. 10. 2012 00.43
cable - imaš prav če imajo RDZ potem ne drži, drugače bi moral uvoziti preko fonograma, vendar se stvari posplošujejo in se določen del izpušča, to je vnos fonogramov in za lažje delo se uvozi na postajo preko klica. Sorazmerno z tem je laže če ti vlak pripelje na postajo kot pa tisto pisanje fonogramov. In kakšna je razlaga po tvojem tretje alineje?
cable
30. 10. 2012 07.55
-previdna vožnja, max 20 km/h,ni nujno da je zaseden tir,signalni znak lahko kažejo vsi glavni signali.....
problem?
30. 10. 2012 09.22
+1
Previdna vožnja? A zato vsi vlaki vozijo povprečno previdno kompletno pot... ker nikoli ne vedo kdaj bo počilo, ziher je ziher.
K_r_a_p_e_k
30. 10. 2012 10.33
V pravilniku signali znak "Previdna vožnja" kažejo vsi glavni signali. Ampak na progi je malce drugače. Glavni signali pa so: Uvozni, izvozni, prostorni in kritni. Pri nas na APB pa nekaterih prostorni signali ne morejo kazati signalnih znakov "previdna vožnja" ker imajo samo tri luči in lahko kažejo samo "prosto", "stoj" in "previdno pričakuj stoj". Če mu je prometnik na uvoznem ali postajno kritnem signalu postavil klic torej "previdna vožnja" je strojevodja moral strojevodja ravnati tak, da se je lahko pred vsako uviro ustavil in ni smel prekoračiti 20km/h. Verjamem pa, da prometnik
K_r_a_p_e_k
30. 10. 2012 10.46
Verjamem pa, da prometnik strojevodji ne bi postavil signalni znak "previdna vožnja", če je vedel da uvaža na zaseden tir. Ponavadi nas obvestijo preko RDZ-ja in ti fonogram izreče ustno. Je pa res, da če je bil postavljen ta signalni znak, za nastali izreden dogodek odgovarja storjevodja. Lahko pa da je strojevodja dobil fonogram ustno, kateri mu je bil izrečen pravilno ampak se je prometnik na mizi malce zaštikal in mu postavil na napačen v tem primeru zaseden tir za katerega pa strojvodja ni vedel. lp
cable
30. 10. 2012 22.56
mumblyy
29. 10. 2012 22.02
+7
Le kaj so delali prometni nadzorniki, da niso opazili, da sta ni istem tiru dva vlaka istočasno. Niso opazili niti to, da se eden od teh dveh premika, drugi pa stoji. Milijoni evrov so šli za najsodobnešji nadzor železniškega prometa. In kaj nam to pomaga, če nadzornik na kontrolnem ekranu igra pasijanšo. Zanima me tudi, kaj je delal strojevodja vlaka, saj je vozil po ravnini in ne more reči, da ga je iznenadilo izza ovinka in je šele zadnji trenutek opazil stoječi vlak. Res da je zavorna pot vlaka zelo dolga, pa vendar. ???
Netajkun
29. 10. 2012 21.57
+0
vlada je to zanalašč naredila , da za dan-dva pozornost preusmeri ( to bi pa lahko vedeli )
KopulacijskiO
29. 10. 2012 21.50
+1
sposojen komentar: Na železnicah je narobe ravno to, da pridejo na položaje samo tisti, ki podpirajo Silva Berdajsa in Alberta Pavliča, pa ni važno, če imajo izobrazbo ali ne, če znajo in hočejo delati ali ne, ampak je važno samo podpirati ta dva in biti član SDS. Potem so pa prišli tako daleč, da so to logiko prenesli na delovna mesta strojevodij in prometnikov, zdaj je pa nesreč vedno več in še več jih bo.
mobutu1
29. 10. 2012 19.35
+8
Prometniku nič ne koristi ako ima delovni elan, če pa ne razume slovensko .!!!
KopulacijskiO
29. 10. 2012 21.56
+2
Koristi mu pa, če je član pravega sindikata ali celo SDS!
galiot
29. 10. 2012 18.50
+1
Karkoli se je pač zgodila nesreča .Nihče ni tega zakrivil namerno,važno da ni smrtnih žrtev,tiste stare vlake naj pa že enkrat umaknejo iz prometa.Kajti z vlaki smo pa res zaostali ,ne morem verjeti da se na to temo ni čisto nič naredilo.Vsako leto novi direktor nobenih uspehov,samo visoke plače in še večje odpravnine....
cable
29. 10. 2012 21.09
To, stare vlake v kasacijo, nesposobne pa v penzijon...nekaterim to odgovarja..ja..ja..
Darko32
29. 10. 2012 21.51
+5
galiot Prosim še enkrat preberi članek in ne klobasaj neumnosti. Vlak je res bil star 40 let. VEndar ta vlak je stal in najnovejša lokomotiva z vso tehnologijo se je zaletela v ta stoječi vlak. Če prav razumem tehnika nesme dovoljevati vožnjo dveh vlakov na isti tir. Tudi takrat ko vlak stoji na tiru nemore imeti drugi dovoljenja za vožnjo na ta tir. ČE pa ima pa so posebni pogoji, ki so najverjetneje določeni v nekem predpisu. ZAto v tem primeru ni opravičilo če je star ali novi vlak. To se ne sme dogajati. Sumim pa, da očitno na tej JEseniški progi delajo bolj po domače in slika tega domačega dela je ta karambol. Pozapreti vse vpletene, saj je v konkretnem priemru zamočilo več ljudi.
CarpeVitem
29. 10. 2012 16.58
+8
no sam da so vsi potniki vredu. kaj a zdej bojo prepovedal tud ves komercialni potniški promet (vlake in avtobuse), tako kot so prepovedal komercialne jadralno padalske tandem polete? :D
aquauris
29. 10. 2012 18.49
+1
Balon pa vlak, to je pa nekaj čisto primerljivega, ja. Po tej logiki bi potem še vse avte in motorje že zdavnaj lahko prepovedali. Aja, pa kolesa, pa smuči, pa konjske vprege, pa zmaje, pa čolne, pa kanuje, pa surfe, pa jadrnice...
LegendaS
29. 10. 2012 16.56
+3
Stari rek pravi: " Kar človek ustvari, to tudi pokvari "
bio_sam_pijanac
29. 10. 2012 16.42
-11
to je komunistična zarota, da bi se uničilo janšata! ne damo te janša!
Darko32
29. 10. 2012 16.55
+1
Potem ti trdiš, da je bila ta nesreča narejena namerno. Zato trdim, da je potrebno izvesti aretacije vseh vpletenih, ki so kakor koli povezani z to nesrečo, saj gre za očitno ogrožanje varnosti železniškega prometa in seveda potnikov. Da ne govorimo o nepremičninah, ki so ob progi in so last državljanov.
cable
29. 10. 2012 21.06
darko ti si legenda,tvoje želje so utopija :)
ISrebro
29. 10. 2012 16.41
007 ce so navodila v slovenscini bi jih tist k je to zakrivu. moral znat prebrat. Sj je Slovenc in ne taspodn!
b77
29. 10. 2012 16.40
+3
ponovno zaposliti 3486 nadzornikov, za nazor 50 let stare tehnologije! sulovanija gre naprej
Zhabca
29. 10. 2012 16.30
+3
novinar prav ''sorry'' :D ..mal zmedn :D
galiot
29. 10. 2012 16.28
+2
Dobro kar je je ne da se časa zavrteti nazaj in preprečiti nesrečo,vendar mi ni jasno kaj bodo preiskovali eno leto.A ni malo predolgo.Se ne spoznam na te stvari ampak vseeno...
V.V.V.
29. 10. 2012 15.55
+3
ZDAJ PA GRE TUD TA GOMULKA NA POKOPALIŠČE JE STARA OKOLI 50 LET A GDO VE CE JE PRAZNOVALA ABRAHAMA???
Sputnik
29. 10. 2012 15.52
+10
kriv je vlak ker se je zaletel. tako logiko krivde ima naša ljuba država
RICHard32
29. 10. 2012 15.52
+17
Če se na železnicah ne bi menjalo že skoraj 20 direktorjev od osamosvojitve bi bilo dosti bolje. Tako pa vsak pokrade kar lahko in gre.