Tovornjak v osebno vozilo: voznik in potniki še pravočasno pobegnili iz avta

Zjutraj se je na cesti od Velikih Lašč proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Voznik osebnega vozila je prehiteval tovornjak ravno v trenutku, ko mu je nasproti pripeljal voznik tovornega vozila. Slednji je trčil v osebno vozilo, a k sreči poškodovanih ni bilo, saj so še pravi čas pobegnili iz avta.

Nesreča pri Velikih Laščah - 2

Zastoj, ki je nastal na cesti Velike Lašče - Ljubljana. (Foto: Tadej Marolt)

Okoli 5.45 ure zjutraj je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na regionalni cesti iz Velikih Lašč proti Ljubljani, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je 39-letni voznik vozil tovorno vozilo znamke MAN s priklopnikom po glavni cesti iz smeri Velikih Lašč proti Ljubljani. V naselju Rašica, kjer poteka vozišče v klanec navzgor, se je zaradi snežnih razmer na cestišču počasi premikal naprej. Za njim je pripeljal 47-letni voznik osebnega avtomobila znamke Citroen, ki ga je želel obvoziti, v tistem trenutku pa je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 40-letni voznik vlečnega vozila znamke MB Actros s pripetim polpriklopnikom.

Kot so sporočili policisti, so voznik in potniki v osebnem vozilu pred trčenjem s tovornim vozilom izstopili iz vozila, zato k sreči poškodovanih ni bilo.

Zaradi odpravljanja posledic nesreče je bila popolna zapora ceste do 7.30 ure, obvoz pa je bil urejen skozi naselje Rašica. Policisti so voznikoma tovornih vozil in vozniku osebnega vozila izdali plačilne naloge.

Trenutno se razmere na cestah umirjajo, kljub temu vozite previdno in upoštevajte navodila pristojnih. Več pa na naslednji povezavi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 24
ni_mi_vse_eno 13.11.2017 22:52:52
Sosed, mrtvo pijan, se zaleti v ograjo. Plačilni nalog dobi sosed in ograja, ker je ograja še pred trčenjem poskakala ven. ☺
Več komentarjev