Črna kronika

FOTO: Tovornjakar, ki je umrl, se je zaletel v Darsovo vozilo

Brežice, 30. 04. 2016 09.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

60-letni tovornjakar, ki je umrl v nesreči na dolenjski avtocesti, se je zaletel v vozilo Darsa. Tovornjaka so s tehničnim posegom ločili gasilci. Zaradi nesreče je bila avtocesta skoraj pet ur zaprta, voznike je iz zastoja pospremila policija. Nekateri pa so se znova sprehajali po avtocesti, kar je zelo nevarno.

Nesreča se je zgodila ob 11.11 na odseku dolenjske avtoceste med Brežicami in Drnovim. 60-letnik je s tovornjakom trčil v tovorno vozilo Darsa in hudim poškodbam podlegel na kraju nesreče, so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje. Posredovali so ekipa nujne medicinske pomoči iz Brežic in gasilci PGE Krško. Ti so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom ločili tovorni vozili ter prečrpali 400 litrov goriva.

Zaradi nesreče je bila avtocesta dlje časa zaprta. Številni vozniki so v koloni obračali in se vračali po napačni strani, nekateri so tudi zapustili svoja vozila in se zadrževali na cesti, kar je izjemno nevarno. Vendar pa so na policiji naknadno pojasnili, da prekrškov tokrat, vsaj glede obračanja in vožnje v napačno smer, ni bilo. S policijske uprave Novo mesto so namreč sporočili, da so policisti takoj po nesreči začeli izvajati izvajati vse potrebne ukrepe za zavarovanje območja prometne nesreče in za vzpostavitev pretočnosti prometa. ‎Voznike osebnih vozil, ki so na območju nesreče obtičali na avtocesti, so varno pospremili do izvoza z avtoceste. Kršitev in samovoljnega ravnanja voznikov policisti niso zaznali, so povedali. Avtobusi in tovornjaki so morali ostati v koloni.

Vožnja po avtocesti v napačno smer je eden najnevarnejših in najhujših prometnih prekrškov, za katerega je zagrožena kazen 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Če zapustite vozilo in se zadržujete na avtocesti, pa vam policisti lahko napišejo 150 evrov kazni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3