Črna kronika

Tragedija v Domžalah: 34-letnico elektrika stresla med kuhanjem. Policija preverja, ali je šlo za kaznivo dejanje

Domžale, 29. 09. 2016 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Domžalski gasilci so v sredo zvečer posredovali pri reševanju mlade ženske, ki jo je na domu stresla elektrika. Policisti, ki so opravili ogled kraja dogodka, so ugotovili, da je 34-letnico elektrika stresla, medtem ko je kuhala. Poškodbe so bile zanjo usodne. Policisti in kriminalisti preverjajo, ali gre morda za sum storitve kaznivega dejanja.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Mamico ubila elektrika
    02:32
    Iz SVETA: Mamico ubila elektrika
  • Iz 24UR: 34-letnica prijela štedilnik in umrla zaradi elektrike
    02:41
    Iz 24UR: 34-letnica prijela štedilnik in umrla zaradi elektrike

Včeraj zvečer se je v Domžalah zgodila huda nesreča, v kateri se je hudo poškodovala mlajša ženska, ki je nato zaradi posledic poškodb umrla v ljubljanskem kliničnem centru. Policisti PU Ljubljana so bili o dogodku obveščeni danes zjutraj. Takoj so pričeli zbirati obvestila in opravili ogled kraja dogodka, ki pa ta trenutek še ni končan.

Žensko je elektrika stresla, ko je bila za štedilnikom.
Žensko je elektrika stresla, ko je bila za štedilnikom. FOTO: Thinkstock

Prve ugotovitve kažejo, da naj bi do dogodka prišlo zaradi udara električnega toka, medtem ko je 34-letnica kuhala. Uporabljala naj bi steklokeramično ploščo. Ženska je zaradi posledic udara elektrike umrla. 

Policisti in kriminalisti glede dogodka zbirajo obvestila tudi v smeri sumov storitve kaznivega dejanja, in sicer morebitne nepravilnosti pri električni napeljavi.

V nesreči so posredovali reševalci NMP ZD Domžale in poklicni gasilci CZR Domžale, ki so se kar nekaj časa borili in oživljali hudo poškodovano žensko.

Nesreča se je zgodila v istem bloku, kjer so pred skoraj tremi leti posredovali gasilci zaradi velikega požara. Takrat je v požaru povsem zgorelo zgornje, 12. nadstropje.
Nesreča se je zgodila v istem bloku, kjer so pred skoraj tremi leti posredovali gasilci zaradi velikega požara. Takrat je v požaru povsem zgorelo zgornje, 12. nadstropje. FOTO: Bralka Pika

Vodja nočne izmene CZR Domžale Jani Jeraj je pojasnil, da jih je o dogodku obvestil Regijski center za obveščanje. Ta jih je napotil v večstanovanjsko stavbo v Domžalah, in sicer v enajsto nadstropje. Gasilci so takoj po prihodu skupaj z reševalci oživljali poškodovano ter jo s pomočjo gasilske avto lestve spustili do reševalnega vozila, s katerim so hudo poškodovano osebo prepeljali v bolnišnico. Za avto lestev so se odločili, ker je bil to najhitrejši način, da poškodovano prenesejo do rešilca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3