Črna kronika

Tragična nesreča na Hrvaškem: dve osebi umrli, triletnik huje poškodovan

Kaštel Sućurac, 24. 03. 2024 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S Hrvaške poročajo o hudi prometni nesreči, v kateri sta na kraju dogodka umrla 29-motorist in 32-letna voznica osebnega avtomobila, še ne triletni otrok pa je huje poškodovan. Preživel je zgolj zaradi hitrega ukrepanja mimoidočih, ki so ga potegnili iz na streho prevrnjenega gorečega avtomobila.

Tragična nesreča se je zgodila v soboto v naselju Kaštel Sućurac. Kot poroča portal Net.hr, je Policija okoli 17.48 prejela obvestilo, da sta na cesti D8 trčila osebno vozilo in motorno kolo. Dve osebi sta umrli na kraju dogodka.

"V prometni nesreči na cesti D8 v Kaštel Sućurcu sta umrla 29-letni voznik motornega kolesa in 32-letna voznica osebnega vozila. Potnika iz osebnega avtomobila (letnik rojstva 2021) so odpeljali v bolnišnico in ugotovili, da je huje telesno poškodovan. Na kraju dogodka je bil opravljen ogled, ki ga je vodil namestnik ODO Split ob pomoči policistov," so zapisali v izjavi na splitsko-dalmatinski policijski upravi. 

Kot poroča Slobodna Dalmacija, se je nesreča zgodila, ker naj bi motorist prevozil rdečo luč. Trčenje z avtomobilom je bilo tako silovito, da je motor poletel petdeset metrov stran, vozilo pa se je prevrnilo na streho in zagorelo. Ženska je umrla na kraju nesreče, le 200 metrov od družinske hiše, proti kateri se je peljala. 

Otrok, ki še ni dopolnil treh let starosti, naj bi nesrečo preživel zgolj zahvaljujoč hitremu ukrepanju prič, ki so ga izvlekle iz gorečega avtomobila. Neuradno ga zaradi kontuzije pljuč zdravijo na intenzivnem oddelku Klinike za otroške bolezni in ni v kritičnem stanju, vendar bo potrebno nadaljnje spremljanje. 

"Prizor, na katerega sem naletel minuto po nesreči, je bil res grozljiv. Groza v vseh pomenih besede. Avto je bil prevrnjen na streho, gosti oblaki črnega dima, kričanje ljudi, ki so takoj priskočili na pomoč ... Takšna žalost, da je bilo nemogoče gledati," je povedala ena od prič.

"To je grozno, zaradi divjanja na cesti je ugasnilo mlado življenje. Lahko bi umrl tudi otrok in niti pomisliti nočem, kaj bi bilo, če bi se to zgodilo. Njena smrt nas je vse ohromila, ne moremo verjeti, da je ni več, povsem smo šokirani. Težko je in žalostno," pa je za Slobodno Dalmacijo povedala prijateljica pokojne.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3