Črna kronika

Tragična sobota na naših cestah: umrl 30-letni voznik avtomobila in 60-letni motorist

Ljubljana, 13. 09. 2015 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na regionalni cesti Ljubelj–Tržič se je zgodila huda nesreča, v kateri je umrl 60-letni slovenski motorist, štirje nemški motoristi so bili hudo telesno poškodovani. Na glavni cesti v občini Litija pa je umrl 30-letni voznik osebnega avtomobila.

Kot smo že poročali, se je včeraj okoli 16.15 na regionalni cesti Ljubelj–Tržič v drugem tunelu izven naselja Bistrica pri Tržiču zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

Kot so danes sporočili z Generalne policijske uprave, je 60-letni voznik motornega kolesa iz Zagorja ob Savi vozil v smeri Tržiča.

Ko je pripeljal v tunel je zapeljal levo, na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat vozila skupina štirih motoristov, vsi so bili državljani Nemčije.

Trčil je v 54- in 44-letna voznika motornih koles, tretja, 56-letna voznica v koloni se je trčenju izognila in padla po vozišču, motorno kolo 60-letnega Slovenca pa je nato trčilo še v 45-letno voznico motornega kolesa.

60-letni voznik je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, vsi štirje nemški državljani pa so bili hudo telesno poškodovani.

Umrl 30-letni voznik avtomobila

Okoli 20.30 pa se je tragična prometna nesreča zgodila tudi na glavni cesti izven naselja Kresnice v občini Litija, so sporočili z Generalne policijske uprave.

30-letni voznik osebnega avtomobila je pri vožnji v levem preglednem ovinku začel prehitevati pred seboj vozeča vozila v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljalo drugo vozilo. Vozila so trčila. 30-letnik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Še dve osebi sta bili po poročanju Uprave za zaščito in reševanje poškodovani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3