Črna kronika

Trčil v mladoletno peško, ko je na prehodu prečkala cesto, in odpeljal

Nova Gorica, 01. 12. 2015 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija prosi očividce za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče v križišču med Sedejevo in Vojkovo ulico v Novi Gorici. Voznik je trčil v mladoletno peško in odpeljal. 63-letna peška pa je bila poškodovana v nesreči v Idriji. Voznik je ni opazil pravočasno in jo je zadel z levim prednjim delom vozila, ko je prečkala cesto.

Včeraj se je v križišču med Sedejevo in Vojkovo ulico v Novi Gorici zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri je bila ena oseba lažje poškodovana, je sporočil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. Mladoletna peška je okoli 7. ure zjutraj v omenjenem križišču, ko je bila zelena luč, na prehodu za pešce prečkala Vojkovo cesto, in sicer iz smeri Sedejeve ulice na Kidričevo ulico. V tistem trenutku je iz smeri Solkana pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v peško. Voznik se ni ustavil in je odpeljal naprej proti krožnemu križišču v smeri Kromberka oziroma Rožne Doline. Peška, ki je utrpela lažje poškodbe, je kasneje poiskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Nova Gorica.

Da bi razjasnili okoliščine prometne nesreče, policisti pozivajo še neznanega voznika avtomobila kot tudi vse morebitne očividce, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica ali na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

67-letni voznik trčil v 63-letno peško

Peška je bila poškodovana tudi v prometni nesreči, ki se je zgodila danes ob 6.50 uri na Lapajnetovi ulici v Idriji, je še sporočil Božnik.

67-letni voznik je vozil po Lapajnetovi ulici iz smeri Kosovelove ulice proti glavnemu križišču, Lapajnetove, Gregorčičeve in Vojkove ulice. Ko je pripeljal do tamkajšnjega prehoda za pešce, je z njegove leve strani prehod za pešce prečkala 63-letna peška. Voznik osebnega vozila je ni opazil pravočasno, zato jo je z levim prednjim delom vozila zadel. Peška je padla po vozišču in se pri tem poškodovala.

Takoj po prometni nesreči ji je na kraju prvo pomoč nudila druga peška, ki je prehod za pešce prečkala tik pred njo, kasneje pa so poškodovani osebi na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija in jo kasneje odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Ustrezno pomoč na kraju prometne nesreče so idrijskim policistom in reševalcem nudili tudi gasilci PGD Idrija.

V zvezi s prometno nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine prometne nesreče idrijski policisti še preiskujejo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
03. 12. 2015 17.12
+1
ja je prov počas špancirala in meditirala n svoj celular.
daf3
01. 12. 2015 19.39
+7
prehod za pešce še ne pomeni da te ne bo kdo pregazil mal se naj pogleda levo pa desno pa naj ne bi bilo problema tako pa,jaz sem vitez pa korak na prehod pa je nesreča pol je pa samo voznik kriv to je zame ne logično in noro
Zmagovitoplemeniti
01. 12. 2015 20.56
+7
In vsa mlada generacija je tako vzgojena. Če se približuješ k prehodu recimo z velikim tovornjakom kakšen dijak, zamotan v kable in zakajen do nezavesti, niti slučajno ne more počakal tiste 3 sekunde, da odpelješ mimo. Kot največje tele bo planil na prehod, pa če moraš ti sunkovito ustaviti 20 ton mase. Tako dokazujejo eden pred drugim, kako pomembni so...
brezveze13
02. 12. 2015 12.16
a ne razumeš da ti lahko komot zaustaviš 40 tonsko mašino v primerjavi z objestno glavo povezano na razne kable in tipke je to mačji kašelj.zraven tega ti slediš eni cesti in imaš v rokah samo volan nasprotno pešec istočasno komunicira z nešteto osebki in ima v rokah celo abecedo in vprašanje kaj še vse ostalo tudi zelo redki primeri so da bi pešec moral opraviti alkotest
demand
03. 12. 2015 10.50
+1
kapljač1
01. 12. 2015 19.11
+5
Mladoletno peško! 63-letno peško! Vedno več je nesreč na zebri, ki pešcu pravzaprav zagotavlja varen prehod čez cesto. Pa ne da so voznikom povsem odpovedali senzorji? Drastična Kaznovalna politika, "Da jih ni treba tepst, kot bike", bi bila edina rešitev, da voznikom povrnejo znanje o CPP predpisih .In nadzorom nad duševnim zdravjem, če je voznik agresiven , histeričen, omamljen lahko vozi samo skiro. Policija pa stavka. "Udri ga Blaž" pa je odnos v prometu, ko mačke ni doma.
kapljač1
01. 12. 2015 19.16
+8
Policijskemu sindikatu bi oškodovani, poškodovani morali izstaviti račun.
brezveze13
01. 12. 2015 15.01
+4
verjetno je imela zeleno luč samo no mobilniku