Črna kronika

Ubežniki na roparskem pohodu

Bruselj, 02. 08. 2009 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgija je v strahu. Trije pobegli zaporniki, ki so uprizorili filmski beg iz zapora, so na roparskem pohodu. V enem dnevu so oropali banko, bencinsko črpalko in dve trgovini.

Trije moški, ki so pobegnili iz belgijskega zapora, se niso potuhnili, temveč aktivno ropajo po državi. Včeraj so oropali banko, bencinsko črpalko in dve trgovini. "V dveh urah so opravili kar štiri rope," je dejal predstavnik policije in dodal, da "očitno potrebujejo denar". Ali so nadzorne kamere posnele drzne rope, še ni znano, poroča spletna stran CNN.

Policist, ki ni želel biti imenovan, je dejal, da policija ne ve, kje bi se ubežniki lahko nahajali. Mohamed Johry, Abdel Had Kahjary Mulloul in Ashraf Sekkaki so nevarni kriminalci in stari znanci policije. 26-letni Sekkaki velja za enega najbolj nevarnih kriminalcev v državi in je bil obsojen zaradi 16 kaznivih dejanj, med njimi tudi za ugrabitev.

Ashraf Sekkaki velja za enega najbolj nevarnih kriminalcev v Belgiji.
Ashraf Sekkaki velja za enega najbolj nevarnih kriminalcev v Belgiji. FOTO:

Pajdaši omenjenih so 24. julija ukradli helikopter, pilota pa so prisilili, da se spusti na zaporniško dvorišče. "Bilo je kot v filmu," je medijem takrat povedal pilot. Par je rezerviral panoramski ogled območja Bruges. Med poletom pa je moški pilotu na sence prislonil pištolo in izključil radijsko zvezo s centrom za letenje. Nato ga je prisilil, da pristane na dvorišču zapora. "Poskušal sem pristati ob zaporu, toda moški je ob mojo glavo pritisnil pištolo. Nisem imel izbire," je dejal nesrečni pilot, ki med ugrabitvijo ni utrpel fizičnih poškodb, je pa pretresen nad dogodkom.

Interpol je takrat za ubežniki izdal mednarodne tiralice.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sweet_Cocaine
04. 08. 2009 09.50
Ti zupancicev mutec nisi opazil da se to dogaja v Belgiji ???
Abacus
04. 08. 2009 00.44
zupancicevajama@email.si
03. 08. 2009 20.19
SLOVENCI NIMAMO NAFTE PA KLJUB TEMU SPREJEMAMO JUZNE PRAVOSLAVCE IN MUSLIMANE. kONCNO SE PA OBNASAJO KAKOR DA SO NASI GOSPODARJI. KOLIKO JE PROCENTUALNO SLOVENCEV V ZAPORU IN KOLIKO JUZNJAKOV??? eeee to ce biti debata brate.. @ deadea Dubaj se je razvil zaradi nafte! In samo zaradi nafte! Malo vec beri pa ne bo skodlo! Kar se pa tice delavcev tam, so dobro placani, ocitno nisi dovolj izobrazena v tej smeri, pa samo na pamet kreses. jaz ti lahko iz prve roke povem, da tam prakticno nebenemu ne gre slabo. Se Slovenski delavci ki so hodili tja gradit, so bili placani 11 eurov na uro, to je pred cca. 2 letoma, ko sem sam imel moznost it tja. Ko pa pravis da SLovenija izkorisca Bosance - kaj si trcena malo? Se ti ne zdi, da si ravno tile Bosanci zelijo delat pri nas? Seveda pa je tudi v interesu delodajalca da cim manj placa delavca. Za informacijo ti povem, da doli kelnari dobijo v eni noci (8 ur) 7 eurov place. Pri nas pod 4 eure na uro ne dobijo. Tako da prosim te lepo. In koliko vem so v gradbenistvu tudi zadovoljni, drugace ne bi gradili, je tako? Glede na to da ima moj prijatelj gradbeno podjetje, s sposojenimi delavci ki so placani 3,25 eura na uro (zavarovani in vse! ), mislim da jim ne gre slabo. Res da bi za nase placali vec, pa vendar. Se ti ne zdi, da Bosanci ki tukaj delajo, ne izkoriscajo nase drzave oziroma sistema, ki to dovoli? Namrec lahko bi zaposlili Slovence, ki pa so pac drazji. In ker drzava to dopusca, delajo Bosanci taksna dela. In so srecni, delodajalci pa tudi!
zupancicevajama@email.si
03. 08. 2009 20.13
Mohamed Johry, Abdel Had Kahjary Mulloul in Ashraf Sekkaki Prekleto..sami Slovenci..
Bolivar
03. 08. 2009 20.09
deadea 02.08.2009, 14:56 Svoj glas ste že oddali -14 ja boer to tako pac je, evropjeci so terorizirali in ubijali celotne narode tretjega sveta. jih naredili za svoje kolonije, zdaj pa je cas da se to vrne. in kot sam vidis evropa postaja kolonija. poglej samo anglija, anglija je kolonija vseh tistih ki so prej bile njene kolonije. pa prav jim je. zna se kdo je krivec Ne ne ,ve se kdo je bil krivec (Evropa) in se tudi ve kdo je sedaj (Azija ,Afrika) ,da prihaja do takih dogodkov! Kaj misliš zakaj se Evropa vtika v svoje sosedstvo? Zato ker pretirano priseljenstvo že škodi tako demografiji kot tudi uspešnosti Evrope ,zato se tudi vrača večino ilegalnih prebežnikov ,ki imajo neke sanje o Evropi ,a teh sanj je že davno konec ,saj mora Evropa najprej poskrbeti zase ,potem šele lahko ponudi roko pomoči ,drugače se bi vsi potopili! Zato je tudi potrebna umiritev razmer v Afriki ,Aziji ,da bi ljudje lahko bivali tam in nebi bežali od tam , morajo pa se tudi naučiti ,da se morajo bolj angažirat na področju lastne učinkovitosti in efiktivnosti, predvsem kar se tiče dela ,da bodo samozadostni! Sicer pa kaj ti razlagam ,saj tako in tako sam nebi živel kje drugje kot tu v Evropi ,čeprav si tako kritičen kot ,da ti je naredila kaj slabega!?
Jinks
03. 08. 2009 18.59
Pošteni evropejci ! Sama lepa evropska imena... kaj bo šele če oz. ko pride v EU Turčija in ves preostali balkan, pa najbolje da sprejmemo še Gruzijo, Izrael kakšno severno afriško državo
izbruh@gmail.com
03. 08. 2009 10.25
50% vprašani jih bo razglasilo za "carje"
reklamacija
03. 08. 2009 09.06
bravo majstri
alterego
03. 08. 2009 09.00
v Dubaiju imajo tudi tuji delavci kar dobre plače, samo vse to pa financiramo vsi tisti, ki trošimo naftne derivate
JEZKE-BLOKIRAT
03. 08. 2009 02.17
jezek koncno se tud s tabo v nacem strinjam!!
Misija1
03. 08. 2009 00.21
cosmoss
02. 08. 2009 23.48
Hja s temi muslimani imajo tudi Belgijci nonstop probleme kakor je vsepovsod po svetu in seveda tudi Slovenija ni izjema.
Misija1
02. 08. 2009 19.54
@ deadea Dubaj se je razvil zaradi nafte! In samo zaradi nafte! Malo vec beri pa ne bo skodlo! Kar se pa tice delavcev tam, so dobro placani, ocitno nisi dovolj izobrazena v tej smeri, pa samo na pamet kreses. jaz ti lahko iz prve roke povem, da tam prakticno nebenemu ne gre slabo. Se Slovenski delavci ki so hodili tja gradit, so bili placani 11 eurov na uro, to je pred cca. 2 letoma, ko sem sam imel moznost it tja. Ko pa pravis da SLovenija izkorisca Bosance - kaj si trcena malo? Se ti ne zdi, da si ravno tile Bosanci zelijo delat pri nas? Seveda pa je tudi v interesu delodajalca da cim manj placa delavca. Za informacijo ti povem, da doli kelnari dobijo v eni noci (8 ur) 7 eurov place. Pri nas pod 4 eure na uro ne dobijo. Tako da prosim te lepo. In koliko vem so v gradbenistvu tudi zadovoljni, drugace ne bi gradili, je tako? Glede na to da ima moj prijatelj gradbeno podjetje, s sposojenimi delavci ki so placani 3,25 eura na uro (zavarovani in vse! ), mislim da jim ne gre slabo. Res da bi za nase placali vec, pa vendar. Se ti ne zdi, da Bosanci ki tukaj delajo, ne izkoriscajo nase drzave oziroma sistema, ki to dovoli? Namrec lahko bi zaposlili Slovence, ki pa so pac drazji. In ker drzava to dopusca, delajo Bosanci taksna dela. In so srecni, delodajalci pa tudi! @zahod.west: Kaj si mutav? Kje sem napisal da je lepo v Arabskih drzavah? Daj precitaj se enkrat. V Dubaju pa gre vsem vec kot dovolj lepo, imam kar nekaj informacij v zvezi s tem. Ne mores primerjat Dubaja z ostalimi Arabskimi drzavami. In mislim da vec tujcev okupira Dubaj, kot pa izovrnih Dubajcev gre na zahod. Ti povem zakaj?Se leta 1960 je imel Dubaj 40 000 prebivalcev, izvornih Dubajcev, sedaj jih ima 1 200 000 in vec. Samo v zadnjih 10 letih je narastlo za pol milijona. In to so tujci. Tako da ne sanjaj o selitav Dubajcev na Zahod!
pa-pa
02. 08. 2009 17.38
Premalo se spoznate na zgodovino,na tepravo mislim,ne tiste ,ki vam jo vsiljujejo kapitalistični botri. Res ste si eni ubogi,da vse verjamete,moraš po svetu ,da vidiš ,kaj se dogaja ,ne filme gledat ,tam so junaki ,junaki vedno angleži ali američani.
boer
02. 08. 2009 17.04
deadea in potem ti praviš da so SAMO britanci gola.zen ki so *uničevali in zasužnjevali* dubai so zgradili pakistanci indijci kapital je bil v 80 % amerišk evropejsk arhitekti so bili tako tujci deadea bluzi ampak glede izkoriščanja delavcev ima prav.
deadea
02. 08. 2009 17.01
nekaj podobnega kot slovenske firme izkoriscajo bosance in cehe.
deadea
02. 08. 2009 16.58
nimas prav jelen, dubaj se je tako razvil zaradi izkoriscanje tuje delovne sile katera je manjvredna in slabo placana. katera je zanicevana s strani tamkasnjega prebivalstva. kateri so delali v takih pogojih da bi jih lahko oznacil kot suznje ne pa delavce.
zahod.west
02. 08. 2009 16.54
Misija1, če je že tako lepo v arabskih deželah....zakaj ne ostajajo pri njih doma? če so že tako bogati, zakaj silijo na zahod? določene stvari ne moreš spremeniti...lahko samo sanjaš, da se da....
SLOHaider
02. 08. 2009 16.45
deadea02.08.2009, 16:22 Sorry res Bluzis
SLOHaider
02. 08. 2009 16.39
Belgija je v strahu. Trije pobegli zaporniki, ki so uprizorili filmski beg iz zapora, so na roparskem pohodu. V enem dnevu so oropali banko, bencinsko črpalko in dve trgovini. Mohamed Johry, Abdel Had Kahjary Mulloul in Ashraf Sekkaki so nevarni kriminalci in stari znanci policije. CE BOMO PRI NAS PUSTILI GRADIT DZAMIJO ,BO PRI NAS ENAKO Z CASOM,POTEM BO VSAKDANJE DEJANJE TEH MOHAMEDI,ABDELLI,........