Črna kronika

Ujeli 40-letnika, ki je pod vplivom drog vozil avto, ukraden leta 2007

Maribor, 20. 04. 2015 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti PU Maribor so ujeli Slovaka, za katerega se je izkazalo, da vozi ukradeno vozilo, poleg tega je bil pod vplivom drog, v avtu pa je imel še nekaj drog in plinsko pištolo.

Ukradeno vozilo
Ukradeno vozilo FOTO: PU Maribor

Policisti PU Maribor so na avtocestnem počivališču Petrol v Šentilju ustavili kombinirano vozilo volkswagen multivan. Za volanom vozila je bil 40-letni državljan Slovaške, ki je vozil iz smeri Avstrije proti Mariboru.

Policisti so vozilo preiskali in zasegli manjšo količino različnih prepovedanih drog in plinsko pištolo z naboji brez ustrezne orožne listine. Ker je obstajal sum, da je moški pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, je bil najprej opravljen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica teh snovi v organizmu, nato pa še odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina, ki je bil opravljen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Ugotovili so, da je bil Slovak pod vplivom prepovedanih amfetaminov in metanfetaminov.

Nato pa so še ugotovili, da je bilo vozilo, ki ga je moški vozil, leta 2007 ukradeno avstrijskemu državljanu v Bratislavi na Slovaškem. Vozilo so policisti zasegli in ga bodo vrnili lastniku v Avstrijo.

Slovaka so pridržali, čaka ga kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Prav tako je bil v času pridržanja priveden k dežurnemu sodniku, ki mu je zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog in posesti orožja ter streliva brez ustrezne orožne listine, naložil plačilo globe v višini 1.700 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jeznidiplomat
20. 04. 2015 23.21
+7
Ha, to mora biti zanimiv občutek, ko te policija po 8 letih obvesti, da so našli tvoj avto.
taklemamo01
20. 04. 2015 21.50
+4
bravo dobr ste to izrihtal, da bo nekdo plačou zapitek
LomilkaSrc
20. 04. 2015 18.26
+10