Črna kronika

Umor v Dolenji vasi: 67-letnega gostilničarja ustrelil v glavo, ko je ta spal

Novo mesto/Krško, 15. 10. 2014 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

67-letnega gostilničarja in lastnika pivnice v Dolenji vasi pri Krškem naj bi med spanjem umoril 45-letni domačin. Vlomil je v hišo, nato nesrečneža ustrelil v glavo. Truplo je zavil v rjuho, ga odnesel v shrambo in za seboj zaklenil vsa vrata.

Policija
Policija FOTO: Blaž Garbajs

Policisti Policijske uprave Novo mesto so pojasnili podrobnosti umora 67-letnega moškega iz Dolenje vasi pri Krškem. Kot smo poročali, so na območju Krškega pred tednom aretirali 45-letnega domačina.

V glavo ga je ustrelil med spanjem

Po besedah vodje sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Franceta Božičnika se je osumljenec na umor in rop neznane vsote denarja pripravil. Umorjenčevo truplo pa so po prijavi svojcev, da ga pogrešajo, našli v shrambi pivnice. 11. julija je bil gostilničar in lastnik Pivnice Zvezda Vlado Pintarič umorjen s strelom v glavo.

Pri forenzičnem ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec v stanovanjsko hišo vstopil na nedovoljen način. V spalnici je nato ustrelil spečega gostilničarja, njegovo truplo zavil v rjuho in ga odnesel v shrambo. V spalnici in drugje po hiši je kasneje poskušal prikriti vse sledi svojega dejanja in pobral tulec izstreljenega naboja. Kot sklepa policija, je tudi skušal pridobiti čas in ustvariti premišljen vtis, da je v hiši vse v redu ter da tam ni bilo storjeno kaznivo dejanje.

Za seboj je tudi zaklenil vsa vrata, policisti pa sumijo, da je iz hiše odtujil neugotovljeno oz. glede na dnevni izkupiček večjo vsoto denarja, je še povedal Božičnik.

Med hišno preiskavo odkrili več streliva, eksplozivnih snovi in pištolo

Med hišno preiskavo so pri osumljencu odkrili več streliva, eksplozivnih snovi in pištolo. Zaradi tega so ga ovadili še za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, za kar mu grozi še dodatna do petletna zaporna kazen.

Po prijetju osumljenca je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor, za navedeno kaznivo dejanje pa mu grozi najmanj 15 let zapora.

Osumljenca so policisti doslej obravnavali predvsem zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, kot so vlomi, tatvine, velike tatvine, goljufije in prikrivanje, sodišče pa ga je enkrat pravnomočno obsodilo na pogojno kazen, je dodal Božičnik.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3