Črna kronika

Umor v Poreču: vložena obtožnica zoper motorista z Jesenic

Pulj, 08. 09. 2012 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zoper 25-letnega Jeseničana, ki naj bi med sporom na srečanju motorističnega kluba v Santa Marini pri Vabrigi zaradi nedolžne šale z nožem do smrti zabodel 25-letnega Porečana, so vložili obtožnico. Zaradi sodelovanja v pretepu sta obtožena tudi njegova prijatelja.

Županijsko državno tožilstvo v Pulju je zaradi umora 25-letnega Porečana vložilo obtožnico zoper 25-letnega Jeseničana Adnena Budimovića, poroča Glas Istre.hr. Podaljšali so mu tudi pripor, v katerem je že od julija.

Zaradi sodelovanja v pretepu, katerega posledica je bila smrt, sta obtožena še 31-letni Igor Ilić in 28-letni Primož Požun.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO:

Kot smo poročali, je bila istrska policija v noči na 8. julij obveščena o pretepu na srečanju motorističnega kluba Indians v Santa Marini pri Vabrigi. Med pretepom je bil 25-letnik zaboden z nožem v predel jeter, umrl pa je dobrih 12 ur pozneje v bolnišnici.

Budimović naj bi Porečana napadel povsem brez razloga. Žrtev je ob morju sedela v družbi prijatelja in deklet, s katerimi naj bi se škropili. Jeseničan, sicer član motorističnega kluba El Diablo s Hrušice, naj bi vzkipel, ker so med svojo igro poškropili tudi njega. Sledila sta besedni in fizični obračun, nato pa naj bi storilec odšel po nož in z njim dvakrat zabodel mladega Hrvata. Za tem naj bi se Slovenci skrili med množico, policisti pa so jih poiskali s pomočjo gostiteljev.

Policija je sprva pridržala pet moških, a je tri takoj izpustila. Po tem ko so opravili razgovor s Požunom, so izpustili tudi njega, po mesecu dni pripora in plačilu 60.000 kun oziroma 8.000 evrov pa je na svobodo zakorakal tudi Ilić.

Organizatorji srečanja so po incidentu sporočili, da zaradi umora ne bodo več pripravljali prireditve, ki so jo organizirali 16 let.

Glas Istre sicer poroča tudi o 41-letnem pravosodnem policistu, ki naj bi Budimovićevi 22-letni soprogi za plačilo 3.000 evrov ponudil pomoč pri odpravi pripora za njenega moža in razne ugodnosti, ki bi jih bil lahko deležen v zaporu. Zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj prevare so mu za mesec dni odredili preiskovalni zapor.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3