Črna kronika

Ustavila ga ni niti prepoved približevanja

Kranj, 27. 05. 2016 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moški, ki se je več kot leto dni znašal nad partnerico, zaradi česar je bil tudi že kazensko ovaden, je v sredo zvečer prekršil prepoved približevanja in se spet znesel nad žrtvijo. Policisti so ga prijeli, preiskovalna sodnica pa je zanj odredila pripor.

Kranjski policisti so včeraj zjutraj aretirali moškega, ki je bil v sredo zvečer v zasebnih prostorih nasilen do partnerice, kršil pa je tudi prepoved približevanja, ki so mu jo izrekli zaradi več kot enoletnega nasilja nad partnerico.

Nasilje lahko prijavi vsak, in to kadar koli, pojasnjujejo na policiji.(fotografija je simbolična)
Nasilje lahko prijavi vsak, in to kadar koli, pojasnjujejo na policiji.(fotografija je simbolična) FOTO: Thinkstock

Kot so sporočili s PU Kranj, je moški z žrtvijo grdo ravnal, jo pretepal in ji omejeval svobodo gibanja, za kar je bil tudi že kazensko ovaden. A to ga ni ustavilo, da dejanj ne bi še enkrat ponovil v sredo zvečer.

Moškega, ki je pred policisti neuspešno poskušal zbežati, so policisti prijeli včeraj zjutraj, ko so se vrnili na kraj, da bi o sredinem dogodku izvedeli več. Po postopku so osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Kranjski policisti ob tem pojasnjujejo, da lahko prijavo nasilja v družini vloži vsakdo, vloži pa jo lahko kadar koli, ne le tedaj, ko se žrtev odloči za razvezo.

Na policiji tudi ugotavljajo, da nasilje v družini zavzema precejšen del njihovega delovanja. Policija letno namreč obravnava okrog 80.000 različnih kaznivih dejanj, od tega kar več tisoč primerov nasilja v družinskem okolju, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini.

Vsi, ki jih zanima, kakšni so postopki na policiji glede nasilja v družini, si lahko več preberejo tukaj

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3