V dveh dneh dve nesreči na smučišču Cerkno: smučarka in smučar trčila s smučmi, deskarko zaneslo na grbinah

Na smučišču Cerkno je 63-letna smučarka smučala po progi Lom 3. Za njo je prismučal 53-letni smučar. Ko sta se srečala, sta trčila s smučmi. Smučarka s eje udarila v glavo. 20-letna deskarka pa je le dan prej padla na hrbet in se prav tako udarila v glavo.

Na smučišču Cerkno se je danes zgodila smučarska nesreča, v kateri je bila ena oseba poškodovana, je pojasnil tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik. 63-letna smučarka je smučala po progi Lom 3. Za njo je prismučal 53-letni smučar. Ko sta se srečala, sta trčila s smučmi. 63-letnica je izgubila ravnotežje in padla po smučišču. Ker se je udarila v predel glave, je za nekaj časa izgubila zavest. Drugi smučar ni bil poškodovan.

Poškodovani smučarki so prvo pomoč nudili reševalci na smučišču, nato pa so jo s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.
Poleg policistov in reševalcev je bil na kraju smučarske nesreče tudi nadzornik na omenjenem smučišču.

Deskarka padla na hrbet in se udarila v glavo

Že včeraj pa smo poročali o nesreči 20-letne deskarke prav tako na smučišču Cerkno. Smučarko, državljanko Srbije, je na progi Nad Počivalom zaneslo na grbinah, padla je na led, in sicer na hrbet, pri tem pa je utrpela udarec v glavo.

Po nudeni prvi pomoči so jo reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. 20-letnica je utrpela lahke telesne poškodbe, pozno popoldne so jo odpustili iz zdravstvene oskrbe.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
tornadotex 17.02.2017 15:40:24
Na tem smučišču se stalno nekaj dogaja,treba bo več storiti za varnost,tudi omejiti obisk ,če jih je preveč....
Več komentarjev