Črna kronika

V Kobaridu umrl 25-letni motorist, na Dolenjskem zaradi izsiljevanja prednosti umrla sopotnica v avtomobilu

Kostel, 08. 07. 2017 07.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./M.Ke.
Komentarji
0

Na regionalni cesti Kobarid–Tolmin pri kraju Mlinsko se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Trčili sta osebni vozili in motorist. Voznik motorja je poškodbam podlegel na kraju nesreče. Usodna je bila tudi nesreča na cesti Drnovo–Cerklje ob Krki, v kateri je ena oseba umrla, trije so huje poškodovani.

Ob 12. uri sta na regionalni cesti Kobarid–Tolmin pri kraju Mlinsko v občini Kobarid trčili osebni vozili in motorist. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je v nesreči voznik motorja podlegel poškodbam na kraju nesreče, voznik osebnega vozila pa se je lažje poškodoval.

Posredovali so gasilci PGD Kobarid, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev NMP Tolmin, na vozilu in motorju opravili protipožarno zaščito, nevtralizirali razlite motorne tekočine in očistili vozišče.

"25-letni motorist je vozil iz smeri Kobarida proti Tolminu ter v Mlinskem in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v levi zadnji del osebnega avtomobila, ki je stal pravilno razvrščen za zavijanje levo," je sporočil Aleš Čibej s PU Nova Gorica. Po prvem trčenju je prišlo še do trčenja motorista s pravilno nasproti vozečim slovaškim osebnim avtomobilom. Kljub takojšnjemu posredovanju ekipe nujnem medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Tolmin je motorist na kraju prometne nesreče umrl. "Kraj prometne nesreče so si ogledali policisti, ki bodo o prometni nesreči podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi prometne nesreče je bila cesta zaprta dve uri," je še sporočil Čibej.

Ena oseba umrla, trije huje poškodovani

Čez dobro uro, ob 13.18, pa se je tragična prometna nesreča zgodila še v Posavju, na cesti Drnovo–Cerklje ob Krki. Po poročanju Radia Slovenija je v trčenju dveh osebnih avtomobilov umrla sopotnica v enem od vozil.

"Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov sta bili v nesreči udeleženi dve osebni vozili, med katerima je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do silovitega trčenja.V nerseči je ena oseba umrla, še trije udeleženci pa so hudo poškodovani in so bili odpeljani v bolnišnico," nam je sporočila Alenka Drenik s PU Novo mesto.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.

V naselju Sapnik umrl traktorist

V petek ob 17.22 pa se je v naselju Sapnik v občini Kostel v gozdu prevrnil traktor in pod seboj pokopal voznika, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Gasilci PGD Kočevje in Vas – Fara so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom izpod traktorja rešili voznika, ki pa nesreče ni preživel.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni