Črna kronika

FOTO: Brata osumljena, da sta ugrabila in mučila 31-letno Zorico

Ljubljana, 28. 11. 2014 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V povezavi s smrtjo Zorice Škrbić so potekale hišne preiskave na območju PU Ljubljana. Policija je zaradi suma kaznivih dejanj ugrabitev, mučenja, uboja in pomoči storilcu pridržala sedem oseb.

Ljubljanski policisti v sodelovanju s policisti in kriminalisti Generalne policijske uprave so opravili več hišnih preiskav na območju Policijske uprave Ljubljana, ki naj bi bile povezane z ugrabitvijo in smrtjo Zorice Škrbić. Iskali so dokaze za sume storitve kaznivih dejanj ugrabitev, mučenja, uboja in pomoči storilcu.

Policisti so med hišnimi preiskavami prostost odvzeli sedmim osebam. Vse ostajajo v pridržanju.

Hišna preiskava je potekala tudi na Žaucerjevi ulici na Viču.
Hišna preiskava je potekala tudi na Žaucerjevi ulici na Viču. FOTO: 24ur.com

Ena od preiskav je potekala na območju Viča, in sicer na naslovu bratov Veliborja in Daliborja Lipovac, ki sta bila že večkrat obsojena zaradi nasilnih kaznivih dejanj.

Prav onadva naj bi Škrbičevo ugrabila in mučila toliko časa, da je poškodbam podlegla, so poročali v oddaji 24UR. Kdo je bil naročnik ugrabitve in kaj je bil motiv, še ni znano, so še povedali v oddaji 24UR.

Vozilo, ki je v lasti enega od bratov Lipovac.
Vozilo, ki je v lasti enega od bratov Lipovac. FOTO: 24ur.com

Policisti so sporočili, da preiskava umora Škrbićeve z uporabo klasičnih in prikritih policijskih ukrepov intenzivno poteka od konca junija, usmerja pa jo Specializirano državno tožilstvo.

Njen umor povezan z ropom banke SKB?

Neznanci so Škrbićevo konec junija letos ugrabili v središču Ljubljane, nekaj ur zatem pa jo hudo pretepeno pustili v Podpeči.
Neznanci so Škrbićevo konec junija letos ugrabili v središču Ljubljane, nekaj ur zatem pa jo hudo pretepeno pustili v Podpeči. FOTO: B.G.
Dejan Vidmar je bil zaradi ropa SKB banke obsojen na 15 let zapora, trenutno pa je v mariborskem zaporu. Takoj po njenem umoru so se pojavila ugibanja, ali je bila Škrbićeva umorjena, ker je morda vedela preveč ali zato, ker je morda vedela, kje je ukradeni denar.

Zorica Škrbić je bila sicer partnerica Dejana Vidmarja, enega od obsojenih za rop SKB banke. 31-letno Zorico sta v Trnovem 26. junija s kolesa zbila dva zamaskirana moška, oblečena v črno in jo strpala v belo osebno vozilo alfa romeo koprske registracije. Očividci so takoj obvestili policijo, ki je žrtev in ugrabitelje iskala vso noč, do 5.15 zjutraj, ko so dobili klic, da hudo poškodovana ženska leži za cesto pri smetnjakih v Podpeči. Še preden so prišli reševalci, je umrla.

Umorjena vpletena v sporne poslovne prakse

Umorjena Škrbićeva naj bi se posluževala spornih poslovnih praks. Kot po tekočem traku naj bi ustanavljala podjetja, ki naj bi poslovala le navidezno, Jože Sikošek pa naj bi bil notar, ki je urejal prepise podjetij. Sikošek naj bi Škrbićevi pomagal pri prodaji najmanj dvajset njenih podjetij, ki so jih kupovale osebe iz držav nekdanje Jugoslavije, Avstralije in Združenih arabskih emiratov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni