Črna kronika

FOTO: V hrvaškem kampu na stranišču počila steklena vrata, steklo ubilo 44-letnega zamejskega Slovenca

Rovinj, 19. 08. 2016 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.S./B.G./STA
Komentarji
0

Kaj točno se je dogajalo, še ni znano, saj policija primer še preiskuje. Je pa dejstvo, da je 44-letni zamejski Slovenec umrl zaradi kosa razbitega stekla, ki mu je prerezal vrat. Steklena vrata na stranišču so se razbila in porezala nesrečnika. Kako in zakaj je steklo počilo, še ugotavljajo.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Tragedija v Balah
    01:50
    Iz 24UR: Tragedija v Balah
  • Iz 24UR: Nesrečno naključje
    02:26
    Iz 24UR: Nesrečno naključje

Dopustovanje v hrvaškem kampu v Balah se je za slovensko zamejsko družino sprevrglo v tragedijo. 44-letnik iz okolice Opčin v Italiji je pred ženo izkrvavel, potem ko mu je steklo, ki se je razbilo na vratih stranišča v kampu, prerezalo vrat.

Hrvaška policija
Hrvaška policija FOTO:

Kar 40 minut so rovinjski reševalci, ki so na kraj dogodka prihiteli v 13 minutah, poskušali reanimirati moškega, ki ga je steklo porezalo po vratu, prsih in trebuhu, a usodna naj bi bila prav vreznina na vratu. Uraden vzrok smrti bo sicer znan šele po obdukciji.

Ranjen prehodil 15 metrov proti prikolici

Podrobnosti nesreče za zdaj niso znane, saj policija primer še preiskuje. Gosti kampa pa so za GlasIstre povedali, da so o nesreči slišali od drugih, nekateri pa so videli sledi krvi, ki naj bi od stranišča vodile vse do prikolice, kjer je prebivala nesrečna družina. Kot kaže, je poškodovani moški prehodil okoli 15 metrov od stranišča do svoje prikolice, da bi mu žena, ki je ostala v prikolici, čim prej pomagala, saj je sam odšel na stranišče z dveletno hčerko.

Policija je v svojem poročilu za zdaj zapisala, da je bil moški na stranišču, med odpiranjem steklenih vrat pa se je steklo razbilo, pri čemer je del stekla 44-letniku prerezal vrat. Reševalci so moškega oživljali, a je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gosti kampa so za GlasIstre povedali, da ni bil v straniščnih prostorih, ampak pred straniščem, zaprtih steklenih vrat pa naj se ne bi niti dotaknil, ampak so se sama od sebe razbila. Steklo se je razbilo na tisoče koščkov, drobci pa so leteli povsod. Le sreči se gre zahvaliti, da dveletnica ni poškodovana, mogoče jo je oče s svojim telesom uspel zaščititi, ugibajo.

Direktor kampa Mon Perin Massimo Piutti je za omenjeno spletno stran povedal, da so steklena vrata v času odprtja kampa vedno odprta. ''Zapiramo jih, včasih zaklenemo, pozimi, ko kamp ne obratuje. Ne vem, kako se je nesreča zgodila, preiskava poteka in ne morem vam nič povedati. Obžalujemo nesrečni dogodek in izrekamo sožalje svojcem,'' je še dodal. Kamp je sicer letos doživel manjšo prenovo, saj so dobili sedem novih sanitarnih objektov, recepcijo in mobilne hiške.

Gost kampa iz Novega mesta je za reški časnik povedal, da je bil 44-letnik slovenskega rodu in da je dolga leta živel v Italiji. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3