Črna kronika

FOTO in VIDEO: V Trzinu usodna vožnja v napačno smer, umrla 72-letna sopotnica, poškodovan tudi petletni otrok

Ljubljana, 18. 07. 2017 14.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
K.H./M.Ke.
Komentarji
0

Policija je ugotovila, da je nesrečo na trzinski obvoznici povzročil 74-letni voznik nissana, ki je vozil v napačno smer. V nesreči je bil poškodovan, njegova 72-letna sopotnica je umrla. V nesreči so bili poškodovani še 38-letni voznik forda ter 32-letna sopotnica in petletni otrok. Cesta proti Ljubljani je bila zaradi ogleda kraja nesreče zaprta približno štiri ure.

Okoli 13.30 se je na trzinski obvoznici v smeri proti Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. Trčili sta dve vozili. Pri tem je zaradi hudih poškodb ena potnica umrla na kraju nesreče, še tri osebe so bile poškodovane. 

"Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta bili v nesreči udeleženi dve osebni vozili, in sicer Nissan note in Ford S max. V nesreči je na kraju umrla ena oseba (sopotnica v vozilu Nissan), štiri osebe pa so bile s kraja odpeljane v KC Ljubljana (po do sedaj razpoložljivih podatkih niso v smrtni nevarnosti)," so zapisali na PU Ljubljana.

Maja Ciperle Adlešič je po opravljenem ogledu kraja nesreče sporočila, da so policisti ugotovili, da je "74-letni voznik osebnega vozila znamke Nissan note vozil po trzinski obvoznici po nasprotnem smernem vozišču, takrat pa je pravilno iz smeri Domžal proti Ljubljani po levem prometnem pasu  smernega vozišča pripeljal 38-letni voznik osebnega vozila znamke Ford S max".

V trčenju med voziloma je 72-letna potnica v vozilu Nissan note utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče, so še sporočili s policije. V nesreči so lažje poškodbe utrpela tudi 74- in 38-letna voznika ter 32-letna potnica in petletni otrok, ki je bil v otroškem sedežu, v vozilu Ford S max.

Voznika sta bila preizkušena z alkotestom, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola v organizmu.

Policisti so na kraju več ur opravljali ogled. Cesta Ljubljana – Črnuče – Trzin proti Ljubljani pri bencinskem servisu je bila približno štiri ure zaprta, okoli pol pete popoldan pa so jo ponovno odprli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3