Črna kronika

Štirje mrtvi v prometni nesreči, udeležen tudi slovenski tovornjak

Trst, 21. 09. 2012 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L./STA/M.R./N.D.
Komentarji
0

Na avtocesti v Italiji se je zgodila huda prometna nesreča, saj so silovito trčili tovornjak in dva kombija. Tovornjak je imel slovenske registrske tablice, vozil pa ga je hrvaški državljan, ki je v nesreči umrl. Umrli so še trije Romuni.

V jutranjih urah se je na avtocesti A23 med krajema Ukve in Tablja nedaleč od tromeje meje s Slovenijo in Avstrijo zgodila huda prometna nesreča.

V nesreči so bila udeležena tri vozila. Po poročanju Primorskega dnevnika so silovito trčili dva kombija in tovornjak priklopnik. Po prvih poročilih naj bi voznik tovornjaka spregledal stoječo kolono vozil in trčil v kombi, zaradi silovitosti trčenja pa je bil v nesrečo vpleten še en kombi, ki je bil v koloni.

Po podatkih Primorskega dnevnika je bilo v enem izmed kombijev devet potnikov, medtem ko je drugi kombi prevažal vreče z ječmenom.

V nesreči so umrli štirje ljudje – trije potniki kombija in voznik tovornjaka, šest pa naj bi bilo poškodovanih. Prva poročanja so sicer omenjala, da so bili v nesreči udeleženi tudi slovenski državljani.

Na našem ministrstvu za zunanje zadeve so potrdili, da je bil v nesreči udeležen tudi tovornjak s slovenskimi registrskimi tablicami, a po informacijah, ki so jih dobili od italijanskih kolegov, med udeleženci nesreče ni slovenskih državljanov.

Tovornjak, ki je imel slovenske registrske tablice, je vozil hrvaški državljan. Po poročanju spletnega portala UdineToday, je bil hrvaški državljan star 44 let, prebivališče pa naj bi imel v Kranju.

Trije potniki, dva moška in ženska, ki so umrli v nesreči, so bili državljani Romunije. Avtocesta je bila zaradi nesreče več kot tri ure zaprta.