V Kolumbiji prijeli najbolj iskanega Italijana

Kolumbija je prijela enega najbolj iskanih italijanskih mafijcev, ki je sodeloval pri prevozih kokaina iz Kolumbije v Evropo. Gre za člana italijanske mafijske družine Ndrangheta in naj bi bil eden najbolj iskanih ljudi v Italiji.

Kokain

Pannuzi naj bi sodeloval pri prevozih kokaina iz Kolumbije v Evropo. Mesečno naj bi prepeljali do dve toni kokaina. (Foto: Reuters)

V Kolumbiji je bil prijet eden glavnih šefov italijanske mafije Roberto Pannunzi, ki je leta 2010 pobegnil iz rimske bolnišnice, v kateri so ga zdravili kot zapornika. Kolumbijske oblasti so ga prijele v nakupovalnem središču v Bogoti.

Italijansko tožilstvo Pannunzija obtožuje, da je vzpostavil čezatlantsko trgovino s kokainom, sicer pa je bil vodja kalabrijske mafije Ndrangheta. Sodeloval naj bi pri prevozih do dveh ton kokaina mesečno v Evropo.

S pomočjo ameriških organov za boj proti narkotikom je bil prijet v petek, je sporočilo kolumbijsko obrambno ministrstvo. "Pannunzi je znan kot italijanski Pablo Escobar in je najbolj iskan človek v državi," je ministrstvo zapisalo na Twitterju.

Prvič so ga v Kolumbiji prijeli leta 1994 in ga nato izročili Italiji, a je bil tam izpuščen, saj je njegov priporni nalog zastaral. Spet so ga prijeli leta 2004, nato pa je bil tudi obsojen.

Leta 2010 je uprizoril dramatičen pobeg iz zasebne bolnišnice v Rimu, kjer so ga zdravili zaradi težav s srcem.

Italijanske oblasti so Ndrangheto opisale kot najbolj nevaren in najbolj vitalen kriminalni sindikat v državo, ki je prehitel sicilijansko mafijo in postal celo ena največjih kriminalnih združb na svetu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 20
1907955 07.07.2013 16:21:22
Ima pa Roberto res smolo. Če bi ga izročili Sloveniji, bi imel velike šanse, da zmaga na naslednjih volitvah...
Več komentarjev