V Kranju odkrili štiri preprodajalce drog

Kranjski policisti so na območju Kranja v zadnjih 11 dneh obravnavali več ljudi, ki so imeli v posesti drogo, štirje so jo preprodajli. Iskanja uživalcev drog so se lotili celo s psom.

Zasežena konoplja

(Foto: PU Kranj)

Kranjski policisti so 15. marca ob 19. uri na Planini izsledili 31-letnega domačina, ki je uživalcu prodal marihuano. Pri njem so našli 28 gramov konoplje in tehtnico. Oboje so mu zasegli. Le dan kasneje so ob 14. uri naleteli na 17-letnega Kranjčana, ki je v nahrbtniku prenašal marihuano, že pripravljeno za nadlajnjo prodajo. Odkrili so 64 paketkov, v katerih je bilo po 0,5 in 1 gram konoplje, skupaj pa je imel mladoletnik pri sebi 45 gramov konoplje. Policisti so ugotovili, da je prepovedano drogo kupil od 18-letnega someščana za 270 evrov. Policisti so dobili odredbo sodišča za hišno preiskavo, pri tem pa so našli še dva manjša zavojčka konoplje.

17. marca so policisti v Kranju na Ručigajevi ulici ob 19. uri zasačili 43-letnega Radovljičana, ki je ob kontroli policistov v bližnje grmovje odvrgel zavoj, v njem pa je bilo šest manjših enkratnih odmerkov heroina, ki so bili pripravljeni za nadaljno prodajo. Drogo so policisti zasegli.

Zoper vse osumljence bodo podali kazenske ovadbe na pristojno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

S psom odkrili sedem odvisnikov

V sredo pa so kranjski policisti med 10. in 18. uro v sodelovanju z vodnikom službenega psa, specializiranega za odkrivanje prepovedane droge, poostreno nadzirali področje zlorabe prepovedanih drog na celotnem območju mesta. Odkrili so sedem kršiteljev, ki so imeli v posesti manjšo količino droge za lastno uporabo. V šestih primerih je šlo za konopljo, v enem pa za heroin. Zoper vse bo izdana odločba o prekršku. Ustavili so tudi voznika osebnega vozila, za katerega so sumili, da vozi pod vplivom mamil. Odrejen je bil strokovni pregled, ki pa ga je voznik odklonil, zato je bilo zoper njega odrejeno 12-urno pridržanje v prostorih za pridržanje.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 72
 
srbenavrbe 20.04.2010 17:05:26
najprej travca pol pa trawca wec ne zadane pa malo prahu na koncu bomo pa igle v rizle zavijal
Več komentarjev