Črna kronika

FOTO: V Mariboru gorelo, ker je 26-letnik zaspal s cigareto

Maribor, 24. 08. 2014 09.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
V.L./N.Š.
Komentarji
84

V stanovanju v prvem nadstropju večstanovanjske hiše na Ruški cesti v Mariboru je zagorelo, ker je 26-letni stanovalec zaspal s prižgano cigareto. Zaradi vdihavanja dima so v UKC Maribor sprejeli tudi tri dojenčke.

Malo pred 5. uro je bila policija obveščena, da gori stanovanje v prvem nadstropju starejše večstanovanjske hiše na Ruški cesti v Mariboru, je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl. Na kraj so nemudoma odhiteli gasilci in policisti.

Ker je bilo stopnišče objekta zakajeno, nihče ni mogel zapustiti objekta po tej poti, zato so morali 11 stanovalcev reševati s pomočjo lestve, je za 24ur.com dejal Sandi Šeligo iz Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor (JZZPR Maribor).

Sedem oseb je zaradi vdihavanja dima iskalo zdravniško pomoč v UKC Maribor. Med njimi so bili trije dojenčki, ki so bili sprejeti na opazovanje, vendar so enega že odpustili domov. V bolnišnici trenutno opazujejo še dva dojenčka, odrasle osebe pa niso potrebovale zdravniške oskrbe, je pojasnil Šadl.

26-letnik zaspal s prižgano cigareto

Policisti  in kriminalisti so z ogledom kraja stanovanja, ki je popolnoma zgorelo, in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je požar povzročil 26-letni stanovalec, ki je zaspal s prižgano cigareto. Policisti so ga po zdravniški oskrbi pridržali in potem, ko so od njega pridobili izjavo, izpustili na prostost. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Za to kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Materialna škoda je ocenjena na okoli 30.000 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3