Črna kronika

V Medvodah potniški vlak naletel na tovorno vozilo, ki je stalo med zapornicama

Medvode, 25. 03. 2024 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.P.
Komentarji
5

Na železniški postaji Medvode je zjutraj na zaprtem nivojskem prehodu potniški vlak naletel na tovorno vozilo. Tovornjak je stal med zaprtima zapornicama, vlak pa se ni uspel pravočasno ustaviti pred tovornjakom, so pojasnili na Slovenskih železnicah. V času dogodka je bilo na vlaku 30 potnikov, v naletu se sicer ni poškodoval nihče. Železniška proga Ljubljana Vižmarje–Medvode pa je bila zaradi naleta zaprta približno eno uro.

Pri Slovenskih železnicah so navedli, da je do naleta prišlo okoli 8.30. Urad RS za zaščito in reševanje sicer poroča o iztirjenju vlakov, ki se je v Medvodah zgodilo ob 9.14.

Železniški tiri
Železniški tiri FOTO: Shutterstock

Do naleta je prišlo, ker se vlak ni uspel pravočasno ustaviti pred tovornjakom, ki ni upošteval cestnoprometnih pravil in je stal med zaprtima zapornicama, so pojasnili. "Zaradi odvijanja cestnega prometa, se je tovorno vozilo z zadnjim delom priklopnika ustavilo na območju železniškega nivojskega prehoda. V času zavarovanja nivojskega prehoda se je sklepni del priklopnika nahajal v profilu proge in je tako prišlo do oplaženja priklopnika (prikolice)," so pojasnili za naš portal.

Po njihovih informacijah je bil voznik v času naleta v tovornem vozilu, podrobnejših informacij pa o njem nimajo. Kot so nam potrdili tudi na Policijski upravi Ljubljana, po prvih informacijah v naletu ni bil nihče poškodovan. "Potniki so lahko varno sestopili z vlaka," so še dodali. Kot so nam povedali na Slovenskih železnicah, je bilo v času izrednega dogodka na vlaku 30 potnikov.

Nastala je le materialna škoda, ki jo bodo ocenili po zaključku preiskave. 

Železniška proga Ljubljana Vižmarje-Medvode je bila zaradi naleta potniškega vlaka na tovorno vozilo na postaji Medvode zaprta približno eno uro, organiziran je bil nadomestni avtobusni prevoz.  Zdaj pa je znova odprta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

boris c
25. 03. 2024 11.25
+10
Dostikrat opažam da vozniki brez slabe vesti v zastoju stojijo kar na tirih med zapornicami. Ko začne pa cingljat pa panika, hupanje, rinjenje naprej, nazaj in kriljenje z rokami. Kot da so ostali krivi, ker so "reveža" zaparkirali na tračnicah.
PREDSIGNAL69
25. 03. 2024 19.00
+4
Tovornjak s priklopnikom . . . Vozil je poklicni voznik! Bi ga poslal na ponovno opravljanje izpita.
darko grilc
26. 03. 2024 08.56
+1
verjetno je bil indic... iz krave v kamion. Socialcem povišati prihodke, takile bodo pa delali namesto njih.
NeXadileC
25. 03. 2024 11.22
+0
Ni posnetkov. Še ena novonabavljena Stadler garnitura v odpad?
NeXadileC
25. 03. 2024 11.18
+0
Čelno trčenje?