V morju blizu Šibenika izginila slovenska jadrnica

Slovenski jadralec je jadral proti otoku Kaprije, ko je v jadrnico začela vdirati voda. Ker mu vdora ni uspelo ustaviti, se je rešil s pomožnim čolnom in o tem obvestil luško kapitanijo v Šibeniku. Jadrnico so neuspešno iskali in predvidevajo, da je potonila.

Otok Kaprije

Nesreča se je zgodila, ko je jadralec hotel odjadrati proti otoku Kaprije. (Foto: Thinkstock)

48-letni Slovenec je luško kapitanijo v Šibeniku obvestil, da se je v sredo zvečer kot edini potnik rešil z jadrnice, ki je obtičala na poti proti otoku Kaprije, potem ko je vanjo vdrla voda.

Hrvaške oblasti so začele iskati jadrnico danes dopoldne na območju, na katerem je slovenski državljan prijavil nesrečo. Potem so preiskali še širše območje, a plovila niso našli. Ocenili so, da se je jadrnica verjetno potopila, iskanje pa so ustavili. Kot so še zapisali na spletni strani hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo, v času nesreče in v noči na danes ni bilo večjega neurja na tem območju blizu Kornatov.

Voda je v jadrnico začela vdirati v sredo nekaj pred polnočjo. Plovilo je zato obtičalo v morju nedaleč od svetilnika Prišnjak, saj zaradi vode ni delal motor. Potem ko Slovenec ni uspel ustaviti vdora vode, se je s pomožnim čolnom odpravil po pomoč. Jadrnica je bila dolga slabih 12 metrov in je bila z imenom Vesna registrirana v Zadru.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 35
 
JosipBrozDrugi 16.02.2015 12:10:37
popovci, zakaj ne objavite tega, da je umrl pilot SV Miklavž Škofič Maurer
Več komentarjev