Črna kronika

V nesreči huje poškodovan otrok, ki naj ne bi bil pravilno nameščen v otroškem sedežu

Ljubljana, 25. 09. 2017 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na avtocesti pri Brezovici proti Ljubljani se je zgodila prometna nesreča osebnega vozila, v kateri sta bili udeleženi dve odrasli osebi in dva otroka. En otrok, ki naj po prvih ugotovitvah ne bi bil pravilno nameščen v otroškem sedežu, je utrpel hude telesne poškodbe.

V nedeljo, okrog 12.20, se je na avtocesti pri Brezovici proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe, tri so se lažje telesno poškodovale, nastalo pa je za približno 7000 evrov materialne škode, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovili, da je voznik osebnega vozila Renault vozil po desnem smernem pasu iz smeri cestninske postaje Log proti Ljubljani. Ker ni vozil po sredini prometnega pasu, je zapeljal v desno, preko odstavnega pasu na travnati nasip, trčil v obcestno prometno infrastrukturo, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi dežurna tožilka in preiskovalni sodnik. Pri tem so ugotovili, da sta bili v nesreči udeleženi dve odrasli osebi in dva otroka, pri čemer je en otrok utrpel hude telesne poškodbe, ostali trije pa lažje telesne poškodbe.

Dozdajšnje ugotovitve kažejo, da naj otrok s hudimi telesnimi poškodbami ne bi bil pravilno nameščen v otroškem sedežu. Vse štiri so z reševalnimi vozili odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti v zvezi z nesrečo nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. V času ogleda kraja nesreče je bil promet oviran do 13.30 in je potekal samo po levem prometnem pasu, so še sporočili ljubljanski policisti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3