V odvetniški pisarni v Celovcu, kjer hranijo del ukradenega plena iz Sintala, čakajo na navodila tožilstva

Potem ko se je oglasila oseba, ki naj bi del Hriberškovega plena predala odvetniški pisarni v Celovcu, se zdaj postavlja vprašanje, kaj bo storilo okrožno državno tožilstvo v Ljubljani. Še vedno pa tudi ni znano, koliko denarja je Hriberšek dejansko odnesel iz trezorja.

Borut Hriberšek 

Koliko denarja je Hriberšek dejansko odnesel? Informacije so različne. (Foto: PU Ljubljana)

Zgodba o Sintalovem varnostniku Borutu Hriberšku, ki je iz glavnega trezorja podjetja v vrečah odnesel več sto tisoč evrov in z denarjem odšel v tujino, se je včeraj dodatno zapletla.

Kot je potrdil odvetnik Rudi Vouk iz odvetniške pisarne Grilc & partnerji, se je v njihovi pisarni v Celovcu oglasila oseba, ki naj bi prinesla del Hriberškovega plena. V pisarni pravijo, da so denar shranili v sef in o zadevi obvestili okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Na tožilstvo smo že včeraj naslovili vprašanje, ali so stopili v kontakt z odvetniško pisarno Grilc in kakšni bodo njihovi nadaljnji koraki. Danes so nam odgovorili, da je bila pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani zoper eno fizično osebo zahtevana preiskava, zato naj se z vprašanji obrnemo tja. "Tožilstvo pa sicer izvaja vse aktivnosti v okvirih pristojnosti, ki jih ima," so še dodali.

V oddaji 24UR so včeraj poročali, da je oseba, ki je izročila denar celovški odvetniški pisarni, filmski producent Miha Dolinšek. Hriberška pozna že 20 let. V naslednjih dneh bo moral pojasniti, zakaj ni torbe z ukradenim denarjem, ki mu jo je Hriberšek pustil, takoj odnesel na policijo, ampak se je šele čez šest dni odločil, da jo deponira v odvetniški pisarni na ime Borut Hriberšek.

Koliko denarja je Hriberšek odnesel?

Informacije o tem, koliko denarja je Hriberšek dejansko odnesel, se zelo razlikujejo. Hriberšek trdi, da je iz Sintalovega sefa ukradel 650.000 evrov, predsednik Sintalove uprave Robert Pistotnik pa trdi, da je Hriberšek Sintal olajšal kar za 1.034.941 evrov.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 28
Jasnovidec Cosmos 27.04.2013 22:34:25
Milijon procentov,da je Pistotnik hotel nategniti zavarovalnico,ker je sam pokradel večino denarja saj se mu vidi že po faci in obnašanju kaj je.Nobeden ni računal,da se bo Hriberšek predal ali pada ga bodo dobili.Seveda bodo pa za vse sedaj zrinili na tega Hriberška ker je razvidno,da tudi ta ni pri pravi pameti.Stem denarjem kolikor ga je imel bi nekje v Argentini ali drugje bil car.
Več komentarjev